

Tijdens het serven op internet vond ik dit gerecht. Ik vond dit gerecht wel leuk door de combinatie van 2 stamppotten bij elkaar tot één stamppot. Als je dit gerecht gaat maken, neem nog wel wat extra kruiden mee in de stamppot, de smaak was wat vlak.
🍽
By searching on internet, I found this dish. I liked this dish because of the combination of 2 stews together into one stew. If you are going to make this dish, add some extra herbs to the stew, the taste was a bit flat.
🇳🇱
BOERENHUTSPOT MET FILETLAPJES EN GEBAKKEN UIEN
2 personen / 437 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 500 gram kruimige aardappel
- 250 gram hutspotgroenten
- 150 gram gesneden boerenkool
- 775 ml kraanwater
- 150 gram rode uien
- ½ eetlepel olijfolie
- 2 varkensfiletlapjes à la minute naturel
- 1 theelepel shakshuka kruidenmix of andere kruidenmix
- peper en zout
Bereiding:
Voeg vervolgens de aardappelen, de hutspotgroenten, boerenkool en het water in een ruime pan. Breng het met de deksel op de pan aan de kook. Leg de deksel schuin op de pan en kook de aardappelen en groente in 18-20 min. gaar. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 15 min. op middelhoog vuur. Bestrooi de varkensfiletlapjes met de stoofkruiden. Schuif de ui na 11 min. aan de kant en leg de filetlapjes ernaast. Bak nog 4 min. op hoog vuur tot ze gaar zijn. Keer halverwege. Giet de aardappelen met groente af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en groente met de pureestamper tot stamppot. Voeg wat kookvocht toe als de stamppot te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de filetlapjes even op de stamppot. Voeg 25 ml water (per 2 personen) toe aan de ui en bak al roerend op hoog vuur nog 1 min. door. Schep de stamppot op 2 borden en serveer daarbij het vlees en de rode uien.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 437 kcal
Eiwit: 26,0 gram
Koolhydraten: 60,7 gram
- waarvan suikers: 12,2 gram
Vet: 7,5 gram
Vezels: 10,3 gram
Zout: 1,2 gram
🇬🇧
FARMHOUSE ‘STAMPPOT’ WITH FILLET STEAKS AND FRIED ONIONS
2 persons / 437 kcal per person
Ingredients:
- 500 grams of floury potato
- 250 grams of ‘hutspot’ vegetables (carrots/onions)
- 150 grams of sliced kale
- 775 ml tap water
- 150 grams of red onions
- ½ tablespoon of olive oil
- 2 pork fillet steaks à la minute natural
- 1 teaspoon shakshuka spice mix or other spice mix
- pepper and salt
Preparation:
Add the potatoes, stew vegetables, kale and water in a large pan. Bring it to the boil with the lid on the pan. Place the lid diagonally on the pan and cook the potatoes and vegetables for 18-20 minutes until tender. Meanwhile cut the onions into half rings. Heat the oil in a frying pan and fry the onion on medium heat for 15 minutes. Sprinkle the pork fillet steaks with the spice mix. After 11 minutes, put the onion aside and place the fillet slices next to it. Bake for another 4 minutes on high heat until done. Turn halfway through. Drain the potatoes and vegetables but collect a cup of the cooking water. Mash the potatoes and vegetables into a stew with the potato masher. Add some cooking liquid if the stew is too dry. Season with pepper and salt if desired. Place the fillet steaks briefly on the stew. Add 25 ml water (per 2 persons) to the onion and fry for another 1 minute, stirring on high heat. Spoon the stew on 2 plates and serve with the meat and red onions.
Nutritional value per person:
Energy: 437 kcal
Protein: 26.0 grams
Carbohydrates: 60.7 grams
- including sugars: 12.2 grams
Fat: 7.5 grams
Fiber: 10.3 grams
Salt: 1.2 grams
Bron: AH Allerhande magazine 2019 nr. 01, Allerhande Box Week 47 2019, Receptkaart 2019 week 01-02
Reactie plaatsen
Reacties