VARKENSHAAS IN KOKOS-ANANASSAUS / PORK TENDERLOIN IN COCONUT-PINEAPPLE SAUCE

Oooh wat was dit lekker. Het varkenshaasje smolt op de tong. Het bijgerecht was lekker fris door de toevoeging van munt.

🍽

Oooh this was so nice. The pork tenderloin melted on the tongue. The side dish was nice and fresh due to the addition of mint.

πŸ‡³πŸ‡±

VARKENSHAAS IN KOKOS-ANANASSAUS

 

2 personen / 589 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 1 varkenshaasje
  • 1 eetlepel olie
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 200 gram verse ananasstukjes
  • 100 ml kokosmelk
  • 130 gram basmatirijst
  • ½ komkommer
  • 4 gram verse munt
  • 75 gram rauwkost radijsmix
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de ananasstukjes. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van 1 cm. Snijd de munt fijn. Snijd de varkenshaas in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de varkenshaas met de kerriepoeder 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk en ananas toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met peper of zout. Meng de munt samen met de rauwkost radijsmix en chilisaus door de komkommer. Verdeel de rijst, rauwkostsalade en varkenshaas met saus over de borden.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 589 kcal

Eiwit: 33,6 gram

Koolhydraten: 69,7 gram

  • waarvan suikers: 18,7 gram

Vet: 18,7 gram

Vezels: 5,2 gram

Zout: 1,4 gram

VARKENSHAAS IN KOKOS ANANASSAUS
PDF – 905,6 KB 233 downloads

πŸ‡¬πŸ‡§

PORK TENDERLOIN IN COCONUT-PINEAPPLE SAUCE

 

2 persons / 589 kcal per person

 

Ingredients:

  • 1 pork tenderloin
  • 1 tablespoon of oil
  • ½ tablespoon of curry powder
  • 200 grams of fresh pineapple pieces
  • 100 ml coconut milk
  • 130 grams of basmati rice
  • ½ cucumber
  • 4 grams of fresh mint
  • 75 grams of raw vegetables radish mix
  • 1 tablespoon of sweet chili sauce
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cook the rice according to the instructions on the package. Halve the pineapple pieces. Cut the cucumber into 1 cm cubes. Finely chop the mint. Cut the pork tenderloin into 2 cm cubes. Heat the oil in a frying pan and fry the pork tenderloin with the curry powder for 2 minutes on medium heat. Add the coconut milk and pineapple and bring to the boil. Turn the heat to low and simmer for 5 minutes. Season with salt or pepper if necessary. Mix the mint with the raw vegetables, radish mix and chili sauce through the cucumber. Divide the rice, raw vegetable salad and pork tenderloin with sauce over the plates.

 

Nutritional value per person:

Energy: 589 kcal

Protein: 33.6 grams

Carbohydrates: 69.7 grams

  • including sugars: 18.7 grams

Fat: 18.7 grams

Fiber: 5.2 grams

Salt: 1.4 grams

PORK TENDERLOIN IN COCONUT PINEAPPLE SAUCE
PDF – 908,7 KB 230 downloads

Bron: AH Allerhande Receptkaart 2017 week 37-38

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb