PLAATPIZZA MET PAPRIKA, SALAMI EN TOMATEN / PLATE PIZZA WITH PAPRIKA, SALAMI AND TOMATOES

Op verzoek van mijn partner heb ik vandaag plaatpizza gemaakt. Dit keer met hartige taart diepvries deeg i.p.v. pizzadeeg van Koopmans wat even niet voorhanden was.

Door deze plakjes deeg te gebruiken maak je op een snelle manier een pizza. Voor de saus heb ik gebruik gemaakt van paprika, een leuk alternatief ten opzichte van tomatensaus.

🍽

At the request of my partner, I made plate pizza today. This time with savory pie frozen dough instead of pizza dough from Koopmans, which was not available for a while.

By using one of these slices of dough you can make a pizza in a quick way. For the sauce I used paprika, a nice alternative to tomato sauce.

πŸ‡³πŸ‡±

PLAATPIZZA MET PAPRIKA, SALAMI EN TOMATEN

 

2 personen /  539 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 4 plakjes diepvries hartige taart deeg
  • 90 gram gegrilde paprika rode reepjes (uitgelekt)
  • 125 gram mozzarella
  • 7½ gram verse basilicum
  • 225 gram cherrytomaatjes
  • 50 gram salami
  • peper en zout

 

Bereiding:

Ontdooi de bevroren plakjes deeg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaatjes in kwarten. Snijd de salami in reepjes. Snijd de mozzarella in blokjes. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en bewaar beide. Voeg de paprika reepjes samen met de steeltjes van het basilicum in de hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de plakjes pizzadeeg met wat overlap over een met bakpapier beklede bakplaat en druk aan zodat het een geheel wordt. Verdeel de paprikasaus over het deeg en laat de randen vrij. Verdeel de mozzarella, de tomaten en de salami over de pizza en bak ca. 15 minuten in het midden van de oven. Decoreer de pizza met basilicumblaadjes.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 539 kcal

Eiwit: 24,0 gram

Koolhydraten: 49,1 gram

  • waarvan suikers: 8,3 gram

Vet: 26,5 gram

Vezels: 2,4 gram

Zout: 2,3 gram

PLAATPIZZA MET PAPRIKA SALAMI EN TOMATEN
PDF – 962,5 KB 246 downloads

πŸ‡¬πŸ‡§

PLATE PIZZA WITH PAPRIKA, SALAMI AND TOMATOES

 

2 persons / 539 kcal per person

 

Ingredients:

  • 4 slices of frozen savory pie dough
  • 90 grams of grilled red bell pepper strips (drained)
  • 125 grams of mozzarella
  • 7½ grams of fresh basil
  • 225 grams of cherry tomatoes
  • 50 grams of salami
  • pepper and salt

 

Preparation:

Defrost the frozen dough slices. Preheat the oven to 200 °C. Cut the tomatoes into quarters. Cut the salami into strips. Cut the mozzarella into cubes. Pick the basil leaves from the stems and keep both. Add the bell pepper strips and the basil stems to the tall cup. Puree with the hand blender until smooth. Season with pepper and salt if desired. Divide the slices of pizza dough with some overlap over a baking tray covered with parchment paper and press to form a whole. Divide the paprika sauce over the dough, leaving the edges free. Divide the mozzarella, tomatoes and salami over the pizza and bake for about 15 minutes in the middle of the oven. Decorate the pizza with basil leaves.

 

Nutritional value per person:

Energy: 539 kcal

Protein: 24.0 grams

Carbohydrates: 49.1 grams

  • including sugars: 8.3 grams

Fat: 26.5 grams

Fiber: 2.4 grams

Salt: 2.3 grams

PLATE PIZZA WITH PAPRIKA SALAMI AND TOMATOES
PDF – 965,6 KB 230 downloads

Bron: @max600kcal (Instagram)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb