HERFSTSTAMPPOT MET SLAVINK / AUTUMN ‘STAMPPOT’ WITH STUFFED BEEF ROLLS

Met het herfstachtig weertje buiten hoort een stamppotje. Dit keer voor een stamppot met gebakken rode kool, bij de kool blijft er nog een ‘bite’ achter, wil je het zachter hebben dan zal de kool langer gebakken moeten worden, of meekoken met de aardappelen. Zeer verrassend met de zoetzure augurk.

🍽

With the autumnal weather outside, a ‘stamppot’ (stew) is a must. This time for a stew with fried red cabbage, the cabbage still leaves a bite, if you want it softer, the cabbage will have to be baked longer, or cook along with the potatoes. Very surprising with the sweet and sour pickle.

🇳🇱

HERFSTSTAMPPOT MET SLAVINK

 

2 personen / 587 kcal per persoon

 

Ingrediënten

  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 1½ eetlepel olijfolie
  • 2 slavinken
  • 1 rode ui
  • 300 gram gesneden rodekool
  • 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 70 gram zoetzure augurk
  • peper en zout

 

Bereiding:

Verhit een ½ eetlepel olie in een koekenpan en bak de slavinken in ca. 18 minuten goudbruin en gaar. Kook ondertussen de aardappelen 16 minuten, giet af, bewaar wat kookvocht.  Stamp de aardappelen met wat kookvocht tot een mooi puree. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak de ui, rodekool samen met de Provençaalse kruiden in 10-12 minuten gaar. Schep de ui-rodekool door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over 2 borden met elk een slavink. Serveer de augurken erbij.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 587 kcal

Eiwit: 25,9 gram

Koolhydraten: 48,0 gram

  • waarvan suikers: 11,2 gram

Vet: 30,0 gram

Vezels: 10,0 gram

Zout: 2,1 gram

HERFSTSTAMPPOT MET SLAVINK
PDF – 761,2 KB 228 downloads

🇬🇧

AUTUMN ‘STAMPPOT’ WITH STUFFED BEEF ROLLS

 

2 persons / 587 kcal per person

 

Ingredients

  • 400 grams of floury potatoes
  • 1½ tablespoons of olive oil
  • 2 stuffed beef rolls
  • 1 red onion
  • 300 grams of sliced red cabbage
  • 1 teaspoon of dried Provencal herbs
  • 70 grams of sweet and sour pickle
  • pepper and salt

 

Preparation:

Heat ½ tablespoon of oil in a frying pan and fry the beef rolls for about 18 minutes until golden brown and done. Meanwhile, boil the potatoes for 16 minutes, drain, reserving some cooking water. Mash the potatoes with some cooking water into a nice puree. Meanwhile, heat 1 tablespoon of oil in a frying pan and fry the onion, red cabbage together with the Provençal herbs for 10-12 minutes. Spoon the onion and red cabbage through the mashed potatoes and season with salt and pepper. Divide the stew over 2 plates, each with a slave finch. Serve with the pickles.

 

Nutritional value per person:

Energy: 587 kcal

Protein: 25.9 grams

Carbohydrates: 48.0 grams

  • including sugars: 11.2 grams

Fat: 30.0 grams

Fiber: 10.0 grams

Salt: 2.1 grams

AUTUMN STAMPPOT WITH STUFFED BEEF ROLLS
PDF – 766,0 KB 224 downloads

Bron: AH Allerhande Receptkaart 2010 week 42-43

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb