

Na het maken van de vegetarische gevulde pastaschelpen was het vandaag tijd om ze te maken met een vleesvulling. Ik ben gaan zoeken op internet en ik kwam terecht op www.lekkerensimpel.com. Hier hebben Jorrit & Sofie in mijn ogen heerlijke recepten staan (ze zijn ook terug te vinden op @lekkerensimpel (Instagram)), waaronder gevulde pastaschelpen. Bij het berekenen van het aantal kcal-en moest / kon ik wat hoeveelheden aanpassen met als conclusie een heerlijk gerecht. Wat eet dit toch lekker, bij elke hap eet je ook gewoon alle ingrediënten.
🍽
After making the vegetarian stuffed pasta shells, today it was time to make them with a meat filling. I started searching the internet and I ended up at www.lekkerensimpel.com. In my opinion, Jorrit & Sofie have delicious recipes here (they can also be found on @lekkerensimpel (Instagram)), including filled pasta shells. When calculating the number of calories, I had to / could adjust some amounts, resulting in a delicious dish. How delicious this eats, you eat all the ingredients with every bite.
🇳🇱
GEVULDE PASTASCHELPEN MET TOMATEN-BEENHAMSAUS
2 personen / 567 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 130 gram pastaschelpen
- 400 gram tomatenblokjes
- 150 gram beenham reepjes ‘truffelsmaak’
- 1 ui
- 1 paprika
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 75 gram ricotta
- ½ eetlepel pesto
- 40 gram geraspte kaas voor pasta
- peper en zout
Bereiding:
Kook in ruim kokend water, met wat zout, de pastaschelpen in 10 minuten ‘al dente’. Giet de pastaschelpen af en laat ze een beetje afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui en snijd de paprika in kleine stukjes. Verhit een hapjes pan en bak de ui met de paprika voor 5 minuten. Voeg de beenham reepjes, tomatenblokjes en de kruiden toe breng aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen op laag vuur. Breng indien nodig de saus verder op smaak met peper en zout. Vul de pastaschelpen met de tomatensaus. Verdeel de restant van de tomatensaus in een ovenschaal. Leg de gevulde schelpen op de saus. Verdeel daarna ricotta, pesto en de geraspte kaas over de pastaschelpen. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet deze voor 20 minuten in de oven. Verwijder het folie en bak vervolgens het gerecht nog eens 10 minuten in de oven.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 567 kcal
Eiwit: 33,2 gram
Koolhydraten: 63,3 gram
- waarvan suikers: 16,9 gram
Vet: 18,6 gram
Vezels: 6,3 gram
Zout: 3,4 gram
🇬🇧
FILLED PASTA SHELLS WITH TOMATOES - HAM SAUCE
2 persons / 567 kcal per person
Ingredients:
- 130 grams of pasta shells
- 400 grams of diced tomatoes
- 150 grams of ham strips "truffle flavor"
- 1 onion
- 1 red bell pepper
- 1 tablespoon of Italian herbs
- 75 grams of ricotta
- ½ tablespoon of pesto
- 40 grams of grated cheese for pasta
- pepper and salt
Preparation:
Boil the pasta shells in boiling water, with some salt, for 10 minutes "al dente". Drain the pasta shells and let them cool slightly. Preheat the oven to 200 °C. Chop the onion and cut the bell pepper into small pieces. Heat a pan and fry the onion with the bell pepper for 5 minutes. Add the ham strips, diced tomatoes and the herbs, bring to the boil and let it simmer for 10 minutes on low heat. If necessary, season the sauce further with salt and pepper. Fill the pasta shells with the tomato sauce. Divide the remainder of the tomato sauce in an oven dish. Place the filled shells on the sauce. Then divide the ricotta, pesto and the grated cheese over the pasta shells. Cover the baking dish with aluminum foil and put it in the oven for 20 minutes. Remove the foil and then bake the dish in the oven for another 10 minutes.
Nutritional value per person:
Energy: 567 kcal
Protein: 33.2 grams
Carbohydrates: 63.3 grams
- including sugars: 16.9 grams
Fat: 18.6 grams
Fiber: 6.3 grams
Salt: 3.4 grams
Bron: www.lekkerensimpel.com / @lekkerensimpel (Instagram)
Reactie plaatsen
Reacties