

Wat grappig ik ben dit gerecht aan het verwerken en dan merk ik op, bij opslaan van het document, dat ik dit gerecht op 23 nov 2019 al een keer gemaakt heb. Wel vreemd dat ik dit niet meer wist want het gerecht is echt super lekker, ga ik zekers nog eens maken.
Ook is het een zeer verrassende type van pizza i.p.v. een deegbodem is het nu een bodem van aardappels.
Wil je het vegetarisch maken kan dat natuurlijk ook, vervang de ham reepjes b.v. door rulstukjes of Quorn stukjes.
🍽
How funny I am processing this dish and then I notice, when saving the document, that I already made this dish on 23 Nov 2019. It is strange that I did not remember this because the dish is really delicious, I will definitely make it again.
It is also a very surprising type of pizza instead of a dough base it is now a potato base.
If you want to make it vegetarian, you can of course also replace the ham strips, for example by vegan loose pieces or Quorn pieces.
🇳🇱
AARDAPPELPIZZA MET HAM EN OLIJVEN
2 personen / 564 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 400 gram kruimige aardappelen
- 250 gram bakjes cherrytomaten
- 3 eieren
- 50 ml halfvolle melk
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 60 gram groene olijven zonder pit
- 100 gram ham reepjes
- 75 gram pizzakaas
- peper en zout
Bereiding:
Kook de aardappels schillen voor 10 minuten, neem het uit de pan en laat het iets afkoelen. Oven voorverwarmen op 200°C. Tomaten wassen en halveren. Aardappels in plakjes snijden. In ruime kom eieren met melk, Provençaalse kruiden, zout en peper loskloppen. Aardappel erdoor scheppen. Aardappel-eimengsel in quichevorm uitspreiden. Ham, tomaten en olijven over aardappelschijfjes verdelen en met kaas bestrooien. Aardappelpizza's in 25 minuten gaar en goudbruin bakken.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 564 kcal
Eiwit: 32,3 gram
Koolhydraten: 44,4 gram
- waarvan suikers: 8,7 gram
Vet: 27,0 gram
Vezels: 6,6 gram
Zout: 4,0 gram
🇬🇧
POTATO PIZZA WITH HAM AND OLIVES
2 persons / 564 kcal per person
Ingredients:
- 400 grams of floury potatoes
- 250 grams trays of cherry tomatoes
- 3 eggs
- 50 ml semi-skimmed milk
- 1 tablespoon of Provencal herbs
- 60 grams of green olives without stone
- 100 grams of ham strips
- 75 grams of pizza cheese
- pepper and salt
Preparation:
Boil the potatoes for 10 minutes, remove it from the pan and let it cool slightly. Preheat the oven to 200 °C. Wash and halve tomatoes. Cut potatoes into slices. Beat eggs with milk, Provencal herbs, salt and pepper in a large bowl. Stir in the potato. Spread potato and egg mixture in quiche form. Spread ham, tomatoes and olives over potato slices and sprinkle with cheese. Potato pizzas are done in 25 minutes and bake until golden brown.
Nutritional value per person:
Energy: 564 kcal
Protein: 32.3 grams
Carbohydrates: 44.4 grams
- including sugars: 8.7 grams
Fat: 27.0 grams
Fiber: 6.6 grams
Salt: 4.0 grams
Reactie plaatsen
Reacties