

Vandaag weer een recept met bloemkoolrijst. Door gebruik te maken van deze bloemkoolrijst kom je lager uit met kcal. Een snelle zoetige babi pangang met de pittige paksoi en bloemkoolrijst mix is een heerlijke combinatie.
🍽
Today a recipe with cauliflower rice. By using this cauliflower rice you get lower with kcal. A quick sweet ‘babi pangang’ with the spicy pak choi and cauliflower rice mix is a delicious combination.
🇳🇱
BABI PANGANG EXPRESS MET BLOEMKOOLRIJST
2 personen / 543 kcal per portie
Ingrediënten:
- 200 gram bloemkoolrijst
- 175 gram speklapjes tandoori
- ½ struik paksoi
- 1 eetlepel olie
- 175 gram atjar tjampoer
- 120 ml woksaus ‘sweet & sour’
- ½ - 1½ theelepel sambal oelek
- peper en zout
Bereiding:
Snijd de speklapjes in reepjes van 3 cm. Bak ze in een hapjespan zonder olie 10 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Was ondertussen de paksoi en snijd in stukjes. Verhit de olie in een wok en bak de paksoi 3 minuten. Voeg de bloemkoolrijst en bak nog eens 2 minuten. Breng op smaak met peper, zout en de sambal. Laat de atjar tjampoer uitlekken. Voeg de woksaus en de helft van de atjar tjampoer toe aan de spekreepjes en bak nog 2 minuten. Verdeel het rijstmengsel over borden. Schep de babi pangang erbij. Serveer met de rest van de atjar tjampoer.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 543 kcal
Eiwit: 17,9 gram
Koolhydraten: 29,2 gram
- waarvan suikers: 25,3 gram
Vet: 37,9 gram
Vezels: 3,7 gram
Zout: 5,5 gram
🇬🇧
‘BABI PANGANG’ EXPRESS WITH CAULIFLOWER RICE
2 persons / 543 kcal per serving
Ingredients:
- 200 grams of cauliflower rice
- 175 grams of bacon tandoori
- ½ bush of pak choi
- 1 tablespoon of oil
- 175 grams of atjar
- 120 ml wok sauce sweet & sour
- ½ - 1½ teaspoon of hot pepper sauce
- pepper and salt
Preparation:
Cut the bacon into 3 cm strips. Bake them in a skillet without oil for 10 minutes over medium heat. Turn regularly. Meanwhile, wash the pak choi and cut into pieces. Heat the oil in a wok and fry the pak choi for 3 minutes. Add the cauliflower rice and cook for another 2 minutes. Season with salt, pepper and the sambal. Drain the atjar. Add the wok sauce and half of the atjar to the bacon strips and fry 2 minutes more. Divide the rice mixture over plates. Spoon in the ‘babi pangang’. Serve with the rest of the atjar.
Nutritional value per person:
Energy: 543 kcal
Protein: 17.9 grams
Carbohydrates: 29.2 grams
- including sugars: 25.3 grams
Fat: 37.9 grams
Fiber: 3.7 grams
Salt: 5.5 grams
Bron: AH Allerhande magazine 2013 nr. 04
Reactie plaatsen
Reacties