KOKOSRIJST MET RENDANG / COCONUT RICE WITH RENDANG

Een makkelijke manier om een Oosters gerecht op tafel te zetten. De rijst smaakt echt wat zoeter en fris door de citroenschil. Door de kokos is de kooktijd wat langer dan normaal.

🍽

An easy way to put an Oriental dish on the table. The rice tastes a bit sweeter and fresh because of the lemon zest. The cooking time is slightly longer than normal due to the coconut.

🇳🇱

KOKOSRIJST MET RENDANG

 

2 personen / 587 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 1½ eetlepels olie
  • 250 gram nasi/bami-vlees
  • 50 gram boemboe rendang vlees
  • ½ citroen
  • 125 gram basmatirijst
  • 90 ml kokosmelk
  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • peper en zout

 

Bereiden

Citroen schoonboenen en enkele grove stukken van schil snijden. Citroen uitpersen. Maak een dressing van een ½ eetlepel olie, 1 eetlepel citroensap, chilisaus, zout en peper. Komkommers wassen, in 2 helften snijden en met een theelepel de zaadlijst verwijderden. Snijd de komkommer in halve ringen. Komkommer mengen met dressing. Rijst in 10 minuten gaarkoken op laag vermogen zonder deksel in kokosmelk en 250 ml water met zout en citroenschil, roer af en toe door en check of er voldoende vocht aanwezig is, anders wat water toevoegen. Laat de rijst hierna 10 minuten staan met deksel op de pan. In braadpan ondertussen 1 eetlepel olie verhitten en vlees in 5 minuten bruinbakken. Boemboe en 75 ml water toevoegen en aan de kook brengen. Vlees in 15 minuten bakken op midden hoog vuur. Citroenschil uit rijst halen. Rijst serveren met rendang en komkommersalade.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 587 kcal

Eiwit: 37,2 gram

Koolhydraten: 53,9 gram

  • waarvan suikers: 5,6 gram

Vet: 23,9 gram

Vezels: 2,9 gram

Zout: 1,6 gram

KOKOSRIJST MET RENDANG
PDF – 920,2 KB 227 downloads

🇬🇧

COCONUT RICE WITH RENDANG

 

2 persons / 587 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 1½ tablespoon oil
  • 250 gram ‘nasi/bami’ meat
  • 50 grams boemboe rendang meat
  • ½ lemon
  • 125 grams basmati rice
  • 90 ml coconut milk
  • 1 cucumber
  • 1 tablespoon sweet chili sauce
  • pepper and salt

 

Prepare

Scrub lemon and cut a few rough pieces of peel. Squeeze lemon. Make a dressing of ½ tablespoon of oil, 1 tablespoon of lemon juice, chili sauce, salt and pepper. Wash cucumbers, cut into halves and remove the seeds with a teaspoon. Cut the cucumber in half rings. Mix cucumber with dressing. Cook the rice on low power for 10 minutes without a lid in coconut milk and 250 ml water with salt and lemon zest, stir occasionally and check if there is sufficient moisture, otherwise add some water. Leave the rice for 10 minutes with the lid on the pan. Meanwhile, heat 1 tablespoon of oil in a frying pan and brown the meat in 5 minutes. Add boemboe and 75 ml water and bring to the boil. Bake meat over medium heat for 15 minutes. Remove lemon zest from rice. Serve rice with rendang and cucumber salad.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 587 kcal

Protein: 37.2 grams

Carbohydrates: 53.9 grams

including sugars: 5.6 grams

Fat: 23.9 grams

Fiber: 2.9 grams

Salt: 1.6 grams

COCONUT RICE WITH RENDANG
PDF – 920,0 KB 222 downloads

Bron: max600kcal

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb