GELE RIJST MET CHORIZO / YELLOW RICE WITH CHORIZO

Vandaag in Spaanse sferen met dit heerlijk pittige rijstgerecht. De chorizo geeft goed zijn smaak af. Zelf een paar kleine aanpassingen gemaakt ten opzichte van het originele gerecht om onder de max600kcal te komen. Eén daarvan is geen gebruik maken van extra olie, dit blijkt ook echt niet nodig geweest te zijn.

Ik kon ook mijn eigen gekweekte peterselie gebruiken, toch nog winst van mijn lange kweek 🤩

šŸ½

Today in Spanish moods with this deliciously spicy rice dish. The chorizo gives off its flavor well. Made a few small adjustments to the original dish to get below the max 600kcal. One of these is not using extra oil, this turns out to have really not been necessary.

I could also use my own cultivated parsley, still profit from my long cultivation 🤩

šŸ‡³šŸ‡±

GELE RIJST MET CHORIZO

 

2 personen / 553 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 100 gram chorizoworst
  • 1 ui
  • 130 gram gele rijst
  • 300 ml kraanwater
  • ½ kippenbouillontablet
  • 1 tomaat
  • 150 gram diepvries tuinerwten
  • takjes verse peterselie
  • peper en zout

 

Bereiding:

Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes. Snipper de uien. Verhit een hapjespan en bak de worst met de ui voor 5 minuten. Schep de rijst erdoor en bak 1 minuut mee. Voeg het water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst 8 minuten met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de tomaat in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de tomaat en erwten door de rijst en kook nog 5 minuten, zonder deksel. De rijst moet alle bouillon hebben opgenomen. Breng eventueel verder op smaak met peper en  zout. Zet het vuur uit en laat de rijst een paar minuten afgedekt staan.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 553 kcal

Eiwit: 21,9 gram

Koolhydraten: 60,5 gram

  • waarvan suikers: 6,1 gram

Vet: 22,5 gram

Vezels: 9,8 gram

Zout: 2,5 gram

GELE RIJST MET CHORIZO
PDF – 944,8 KB 227 downloads

šŸ‡¬šŸ‡§

YELLOW RICE WITH CHORIZO

 

2 persons / 553 kcal per person

 

Ingredients:

  • 100 grams of chorizo sausage
  • 1 onion
  • 130 grams of yellow rice
  • 300 ml tap water
  • ½ chicken stock tablet
  • 1 tomato
  • 150 grams of frozen garden peas
  • sprigs of fresh parsley
  • pepper and salt

 

Preparation:

Remove the skin from the chorizo and cut the sausage into cubes. Chop the onions. Heat a skillet and fry the sausage with the onion for 5 minutes. Spoon in the rice and cook for 1 minute. Add the water, crumble the stock tablet over it and bring to a boil. Turn the heat to low and cook the rice with the lid on the pan for 8 minutes. Meanwhile, cut the tomato into quarters and remove the seeds. Cut the flesh into cubes. Spoon the tomato and peas through the rice and cook for another 5 minutes, without the lid. The rice must have absorbed all the stock. Season further if necessary, with salt and pepper. Turn off the heat and leave the rice covered for a few minutes.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 553 kcal

Protein: 21.9 grams

Carbohydrates: 60.5 grams

  • including sugars: 6.1 grams

Fat: 22.5 grams

Fiber: 9.8 grams

Salt: 2.5 grams

YELLOW RICE WITH CHORIZO
PDF – 943,4 KB 223 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb