

Als basis heb ik een recept uit de Allerhande gehaald om dit gerecht te maken. Wel wat aanpassingen waren er nodig bij dat gerecht: hoeveelheden aangepast om aan mijn max600kcal te komen, olie weggelaten en uit praktijk π§ is gebleken dat de sperziebonen even voorgekookt moeten worden, ze waren nog te hard.
Maar verder was het een eenvoudig en heerlijk gerecht met maar maximaal 7 ingrediënten en goede smaak. En het is er eentje om te gebruiken als je snel klaar wil zijn met koken.
π½
As a basis, I got a recipe from Allerhande (Dutch food magazine from a supermarket) to make this dish. Some adjustments were needed with that dish: quantities adjusted to my max600kcal, oil left out and practice π§ has shown that the green beans need to be pre-cooked, they were still too hard.
But otherwise it was a simple deliciously dish with only a maximum of 7 ingredients but good flavor. And it is one to use if you want to finish cooking quickly.
π³π±
COUSCOUS MET SHOARMA EN SPERZIEBONEN
2 personen / 585 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 150 gram couscous
- 1 rode ui
- 200 gram shoarmavlees
- 200 gram sperziebonen
- 2 eetlepels zoete of hete chilisaus
- peper
Bereiding:
Kook de sperziebonen 8 minuten voor. Snijd ondertussen de ui in ringen. Verhit een wok en bak op hoog vuur in 3 minuten het shoarmavlees al omscheppend bruin. Voeg ondertussen 200 ml kokende water toe bij de couscous en roer goed door. Dek af en laat 5 minuten staan. Schep de ui en de sperziebonen door het shoarmavlees en laat 2 minuten al omscheppend meebakken. Roer de chilisaus en het 100 ml water erdoor en laat het geheel 3 minuten sudderen. Rul de couscous met een vork. Schep de couscous in een kom. Breng de shoarma op smaak met peper en serveer op de couscous.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 585 kcal
Eiwit: 36,2 gram
Koolhydraten: 69,0 gram
- waarvan suikers: 8,7 gram
Vet: 16,6 gram
Vezels: 6,9 gram
Zout: 1,3 gram
π¬π§
COUSCOUS WITH SHAWARMA AND GREEN BEANS
2 persons / 585 kcal per person
Ingredients:
- 150 grams of couscous
- 1 red onion
- 200 grams of shawarma meat
- 200 grams of green beans
- 2 tablespoons of sweet or hot chili sauce
- tap water
- pepper
Preparation:
Pre-cook the green beans for 8 minutes. Meanwhile, cut the onion into rings. Heat a wok and fry the shawarma meat over a high heat for 3 minutes until browning. Meanwhile add 200 ml of boiling water to the couscous and stir well. Cover and let stand for 5 minutes. Spoon the onion and green beans into the shawarma meat and fry for 2 minutes. Stir in the chili sauce and 100 ml of water and let it simmer for 3 minutes. Roll the couscous with a fork. Spoon the couscous into a bowl. Season the shawarma with pepper and serve on the couscous.
Nutritional value per portion:
Energy: 585 kcal
Protein: 36.2 grams
Carbohydrates: 69.0 grams
- including sugars: 8.7 grams
Fat: 16.6 grams
Fiber: 6.9 grams
Salt: 1.3 grams
Bron: AH Allerhande 2000 nr. 05
Reactie plaatsen
Reacties