COUSCOUS MET SHOARMA EN SPERZIEBONEN / COUSCOUS WITH SHAWARMA AND GREEN BEANS

Als basis heb ik een recept uit de Allerhande gehaald om dit gerecht te maken. Wel wat aanpassingen waren er nodig bij dat gerecht: hoeveelheden aangepast om aan mijn max600kcal te komen, olie weggelaten en uit praktijk πŸ§ is gebleken dat de sperziebonen even voorgekookt moeten worden, ze waren nog te hard.

Maar verder was het een eenvoudig en heerlijk gerecht met maar maximaal 7 ingrediënten en goede smaak. En het is er eentje om te gebruiken als je snel klaar wil zijn met koken.

🍽

As a basis, I got a recipe from Allerhande (Dutch food magazine from a supermarket) to make this dish. Some adjustments were needed with that dish: quantities adjusted to my max600kcal, oil left out and practice πŸ§ has shown that the green beans need to be pre-cooked, they were still too hard.

But otherwise it was a simple deliciously dish with only a maximum of 7 ingredients but good flavor. And it is one to use if you want to finish cooking quickly.

πŸ‡³πŸ‡±

COUSCOUS MET SHOARMA EN SPERZIEBONEN

 

2 personen / 585 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 150 gram couscous
  • 1 rode ui
  • 200 gram shoarmavlees
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels zoete of hete chilisaus
  • peper

 

Bereiding:

Kook de sperziebonen 8 minuten voor. Snijd ondertussen de ui in ringen. Verhit een wok en bak op hoog vuur in 3 minuten het shoarmavlees al omscheppend bruin. Voeg ondertussen 200 ml kokende water toe bij de couscous en roer goed door. Dek af en laat 5 minuten staan. Schep de ui en de sperziebonen door het shoarmavlees en laat 2 minuten al omscheppend meebakken. Roer de chilisaus en het 100 ml water erdoor en laat het geheel 3 minuten sudderen. Rul de couscous met een vork. Schep de couscous in een kom. Breng de shoarma op smaak met peper en serveer op de couscous.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 585 kcal

Eiwit: 36,2 gram

Koolhydraten: 69,0 gram

  • waarvan suikers: 8,7 gram

Vet: 16,6 gram

Vezels: 6,9 gram

Zout: 1,3 gram

COUSCOUS MET SHOARMA EN SPERZIEBONEN
PDF – 193,8 KB 223 downloads

πŸ‡¬πŸ‡§

COUSCOUS WITH SHAWARMA AND GREEN BEANS

 

2 persons / 585 kcal per person

 

Ingredients:

  • 150 grams of couscous
  • 1 red onion
  • 200 grams of shawarma meat
  • 200 grams of green beans
  • 2 tablespoons of sweet or hot chili sauce
  • tap water
  • pepper

 

Preparation:

Pre-cook the green beans for 8 minutes. Meanwhile, cut the onion into rings. Heat a wok and fry the shawarma meat over a high heat for 3 minutes until browning. Meanwhile add 200 ml of boiling water to the couscous and stir well. Cover and let stand for 5 minutes. Spoon the onion and green beans into the shawarma meat and fry for 2 minutes. Stir in the chili sauce and 100 ml of water and let it simmer for 3 minutes. Roll the couscous with a fork. Spoon the couscous into a bowl. Season the shawarma with pepper and serve on the couscous.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 585 kcal

Protein: 36.2 grams

Carbohydrates: 69.0 grams

  • including sugars: 8.7 grams

Fat: 16.6 grams

Fiber: 6.9 grams

Salt: 1.3 grams

COUSCOUS WITH SHAWARMA AND GREEN BEANS
PDF – 196,2 KB 231 downloads

Bron: AH Allerhande 2000 nr. 05

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb