

Ik had nog een halve struik paksoi in de koeling liggen. Via de AH recepten website ben ik opzoek gegaan naar een gerecht wat ik hiermee kon gaan maken.
Vanavond deze nasi koening gemaakt. Een heerlijk kruidige nasi met een leuke ‘touch’ van groenten toevoeging van paksoi en sperziebonen. De gele rijst kan natuurlijk ook zelf gemaakt worden met saffraan of kurkuma, maar een snelle manier is gebruik maken van deze kant-en-klare gele rijst van AH.
🍽
I had half a bush of pak choi in the fridge. Via the AH recipes website (sorry only in Dutch) I went looking for a dish that I could make with this.
Made this ‘nasi koening’ tonight. A deliciously spicy fried rice with a nice touch of vegetables, with the addition of pak choi and green beans. The yellow rice can of course also be made yourself with saffron or turmeric, but a quick way is to use this ready-made yellow rice from AH (Dutch food market).
🇳🇱
NASI KOENING MET PAKSOI EN SPERZIEBONEN
2 personen / 514 kcal per portie
Ingrediënten:
- 150 gram gele rijst
- 150 gram verse sperziebonen
- 1 eetlepel olie
- 175 gram nasi/bami-vlees
- ½ struik paksoi
- 18½ gram mix voor nasi goreng (Conimex)
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Mix de groenten en kruiden met 50 ml kokend en laat dit 10 minuten wellen. Halveer ondertussen de sperziebonen en kook 4 minuten in water met wat zout. Giet af en spoel koud onder stromend water, zet apart. Snijd de paksoi in repen. Verhit de olie in een wok en bak het vlees in 4 minuten goudbruin en gaar. Voeg de sperziebonen en paksoi toe en bak al omscheppend 2 minuten mee. Voeg het gewelde groenten kruiden mix toe en schep om en bak 3 minuten mee. Schep de rijst erdoor en warm nog 1 minuut door. Breng verder op smaak met peper en zout.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 514 kcal
Eiwit: 28,9 gram
Koolhydraten: 62,9 gram
- waarvan suikers: 1,6 gram
Vet: 14,5 gram
Vezels: 6,7 gram
Zout: 1,5 gram
🇬🇧
FRIED RICE KOENING WITH PAK CHOI AND GREEN BEANS
2 persons / 514 kcal per serving
Ingredients:
- 150 grams yellow rice
- 150 grams fresh green beans
- 1 tablespoon oil
- 175 grams of fried rice/noodles-meat
- ½ bush of pak choi
- 18½ gram mix for nasi goreng (Conimex)
- pepper and salt
Preparation:
Cook the rice according to package directions. Add 50 boiling water to the mix for nasi goreng and let it rehydrate for 10 minutes. Meanwhile, halve the green beans and cook in water with some salt for 4 minutes. Drain and rinse cold under running water, set aside. Cut the pak choi into strips. Heat the oil in a wok and fry the meat for 4 minutes until golden brown and cooked. Add the green beans and pak choi and fry for 2 minutes. Add the rehydrated nasi goreng mix and fry for 3 minutes. Spoon in the rice and continue to heat for 1 minute. Season with pepper and salt if necessary.
Nutritional value per portion:
Energy: 514 kcal
Protein: 28.9 grams
Carbohydrates: 62.9 grams
- including sugars: 1.6 grams
Fat: 14.5 grams
Fiber: 6.7 grams
Salt: 1.5 grams
Bron: AH Allerhande magazine 2012 nr 07
Reactie plaatsen
Reacties