FILETLAPJES IN SOJASAUS / FILLET STEAKS IN SOY SAUCE

Vandaag een recept gemaakt met restant van filetlapjes a la minute. Eerder deze week had ik al de helft nodig voor een gewoon gerecht welke ik hier wel als foto heb gepresenteerd maar waarbij ik niet het recept heb vermeld.

Voor deze doe ik dit wel hoorπŸ‘πŸ»

Een eenvoudig maar zekers smaakvol gerecht die snel op tafel staat.

Mocht ook wel, vandaag hebben we een schoonmaak dag gehad in Wierden. Even rijden van Amsterdam naar Wierden, schoonmaken van onze vakantiewoning (onze laatste huurders hadden het super netjes achtergelaten, heel fijn, konden wij zelf nog eventjes in het zonnetje zitten daar πŸ˜Š), en weer terug naar Amsterdam. 284 km achter de rug, dan mag het wel wat makkelijks zijn. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik op de bijrijdersstoel zat omdat ik niet mag autorijden vanwege mijn medicijnen.

🍽

Today I made a recipe with leftover steak fillets a la minute. Earlier this week I already needed half for a regular dish which I have presented here as a photo but where I did not mention the recipe.

I do this for this oneπŸ‘πŸ»

A simple but certainly tasty dish that is quickly on the table.

It is also needed. Today we had a cleaning day in Wierden (city in the Netherlands). Driving from Amsterdam to Wierden, cleaning our holiday home (our last tenants had left it super neat, very nice, we were able to sit in the sun for a while there πŸ˜Š)

, and back to Amsterdam. 284 km behind it, then it may be something easy. Although I must honestly say that I was in the passenger seat because I am not allowed to drive because of my medicines.

πŸ‡³πŸ‡±

FILETLAPJES IN SOJASAUS

 

2 personen / 536 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 130 gram witte rijst
  • ½ schaal filetlapjes a la minute (~180 gram)
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 200 gram zwarte bonen (130 gram uitlekgewicht)
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • ½ struik paksoi

 

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de stelen en het blad van de paksoi in reepjes. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrijk met 1 eetlepel sojasaus. Doe de bonen met het vocht in een steelpan en verwarm op laag vuur 10 minuten. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een wok en bak de filetlapjes 3 minuten. Keer halverwege. Neem uit de pan en houdt het warm in aluminiumfolie. Voeg in deze pan 1 eetlepel olie toe roerbak de paksoi 2 minuten hierin. Breng op smaak met de rest van de sojasaus. Verdeel de rijst, paksoi en het vlees over 2 borden. Laat de bonen uitlekken in een zeef en schep op over het gerecht.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 536 kcal

Eiwit: 33,1 gram

Koolhydraten: 60,7 gram

  • waarvan suikers: 2,0 gram

Vet: 16,1 gram

Vezels: 6,7 gram

Zout: 1,8 gram

FILETLAPJES IN SOJASAUS
PDF – 1,0 MB 165 downloads

πŸ‡¬πŸ‡§

FILLET STEAKS IN SOY SAUCE

 

2 persons / 536 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 130 grams white rice
  • ½ package of fillet steaks a la minute (~180 grams)
  • 2 tablespoons Japanese soy sauce
  • 200 grams black beans (130 grams drained weight)
  • 2 tablespoons (olive) oil
  • ½ bush pak choi

 

Preparation:

Cook the rice according to package directions. Cut the stems and the leaf of the pak choi into strips. Pat the meat dry with kitchen paper and brush with 1 tablespoon of soy sauce. Place the beans with the liquid in a saucepan and heat over low heat for 10 minutes. Meanwhile, heat 1 tablespoon of oil in a wok and fry the fillet steaks for 3 minutes. Turn halfway through. Take out of the pan and keep warm in aluminum foil. Add 1 tablespoon of oil to this same pan and stir fry the pak choi for 2 minutes. Season with the rest of the soy sauce. Divide the rice, pak choi and the meat over 2 plates. Drain the beans in a sieve and scoop over the dish.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 536 kcal

Protein: 33.1 grams

Carbohydrates: 60.7 grams

  • including sugars: 2.0 grams

Fat: 16.1 grams

Fiber: 1.8 grams

Salt: 1.6 grams

FILLET STEAKS IN SOY SAUCE
PDF – 1,0 MB 167 downloads

Bron: AH Allerhande magazine 2012 nr 02

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.