

Vandaag een recept gemaakt met restant van filetlapjes a la minute. Eerder deze week had ik al de helft nodig voor een gewoon gerecht welke ik hier wel als foto heb gepresenteerd maar waarbij ik niet het recept heb vermeld.
Voor deze doe ik dit wel hoorππ»
Een eenvoudig maar zekers smaakvol gerecht die snel op tafel staat.
Mocht ook wel, vandaag hebben we een schoonmaak dag gehad in Wierden. Even rijden van Amsterdam naar Wierden, schoonmaken van onze vakantiewoning (onze laatste huurders hadden het super netjes achtergelaten, heel fijn, konden wij zelf nog eventjes in het zonnetje zitten daar π), en weer terug naar Amsterdam. 284 km achter de rug, dan mag het wel wat makkelijks zijn. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik op de bijrijdersstoel zat omdat ik niet mag autorijden vanwege mijn medicijnen.
π½
Today I made a recipe with leftover steak fillets a la minute. Earlier this week I already needed half for a regular dish which I have presented here as a photo but where I did not mention the recipe.
I do this for this oneππ»
A simple but certainly tasty dish that is quickly on the table.
It is also needed. Today we had a cleaning day in Wierden (city in the Netherlands). Driving from Amsterdam to Wierden, cleaning our holiday home (our last tenants had left it super neat, very nice, we were able to sit in the sun for a while there π)
, and back to Amsterdam. 284 km behind it, then it may be something easy. Although I must honestly say that I was in the passenger seat because I am not allowed to drive because of my medicines.
π³π±
FILETLAPJES IN SOJASAUS
2 personen / 536 kcal per portie
Ingrediënten:
- 130 gram witte rijst
- ½ schaal filetlapjes a la minute (~180 gram)
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 200 gram zwarte bonen (130 gram uitlekgewicht)
- 2 eetlepels (olijf)olie
- ½ struik paksoi
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de stelen en het blad van de paksoi in reepjes. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrijk met 1 eetlepel sojasaus. Doe de bonen met het vocht in een steelpan en verwarm op laag vuur 10 minuten. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een wok en bak de filetlapjes 3 minuten. Keer halverwege. Neem uit de pan en houdt het warm in aluminiumfolie. Voeg in deze pan 1 eetlepel olie toe roerbak de paksoi 2 minuten hierin. Breng op smaak met de rest van de sojasaus. Verdeel de rijst, paksoi en het vlees over 2 borden. Laat de bonen uitlekken in een zeef en schep op over het gerecht.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 536 kcal
Eiwit: 33,1 gram
Koolhydraten: 60,7 gram
- waarvan suikers: 2,0 gram
Vet: 16,1 gram
Vezels: 6,7 gram
Zout: 1,8 gram
π¬π§
FILLET STEAKS IN SOY SAUCE
2 persons / 536 kcal per serving
Ingredients:
- 130 grams white rice
- ½ package of fillet steaks a la minute (~180 grams)
- 2 tablespoons Japanese soy sauce
- 200 grams black beans (130 grams drained weight)
- 2 tablespoons (olive) oil
- ½ bush pak choi
Preparation:
Cook the rice according to package directions. Cut the stems and the leaf of the pak choi into strips. Pat the meat dry with kitchen paper and brush with 1 tablespoon of soy sauce. Place the beans with the liquid in a saucepan and heat over low heat for 10 minutes. Meanwhile, heat 1 tablespoon of oil in a wok and fry the fillet steaks for 3 minutes. Turn halfway through. Take out of the pan and keep warm in aluminum foil. Add 1 tablespoon of oil to this same pan and stir fry the pak choi for 2 minutes. Season with the rest of the soy sauce. Divide the rice, pak choi and the meat over 2 plates. Drain the beans in a sieve and scoop over the dish.
Nutritional value per portion:
Energy: 536 kcal
Protein: 33.1 grams
Carbohydrates: 60.7 grams
- including sugars: 2.0 grams
Fat: 16.1 grams
Fiber: 1.8 grams
Salt: 1.6 grams
Bron: AH Allerhande magazine 2012 nr 02
Reactie plaatsen
Reacties