

De laatste tijd maak ik vaker stamppotjes. Het is een andere presentatie dan groente, aardappel en vlees los op een bord.
Dit keer een echt zomers stamppotje met veldsla. Ook bij dit stamppotje kloppen alle ingrediënten, ze vullen elkaar goed aan.
🍽
Lately I've been making (‘stamppot’ in Dutch) stews more often. It is a different presentation than separate vegetables, potato and meat on a plate.
This time a real summer stew with lamb's lettuce. All ingredients add up to this stew, they complement each other well.
🇳🇱
VELDSLA-STAMPPOTJE MET CATALAANSE BRAADWORSTJES
2 personen / 564 kcal per portie
Ingrediënten:
- 450 gram kruimige aardappelen
- 1½ eetlepel olijfolie
- 3 Catalaanse braadworsten
- 1 ui
- ½ rode paprika
- 140 gram crispy maiskorrels (uitlekgewicht)
- 30 gram roomkaas bieslook
- 85 gram veldsla
- peper en zout
Bereiding:
Kook de aardappel in water met zout gaar in 16 minuten. Snijd de ui fijn en snijd de rode paprika in stukjes. Laat de maiskorrels uitlekken. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de worstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ½ eetlepel olie in een braadpan en fruit de ui in 3 minuten glazig. Voeg de paprika toe en roerbak 3 minuten. Voeg de mais toe en verwarm 3 minuten. Giet de aardappel af en vang het kookvocht op. Voeg de roomkaas toe aan de aardappelen in de pan en laat op laag vuur smelten. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree en voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Schep het groenten mengsel en de veldsla erdoor. Neem de worstjes uit de pan en schenk 75 ml kookvocht bij het bakvet. Breng al roerend aan de kook. Breng de jus op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de worstjes en jus.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 564 kcal
Eiwit: 21,9 gram
Koolhydraten: 55,5 gram
- waarvan suikers: 10,8 gram
Vet: 27,0 gram
Vezels: 8,2 gram
Zout: 2,1 gram
🇬🇧
LAMB'S LETTUCE STEW WITH CATALAN BRATWURST
2 persons / 564 kcal per serving
Ingredients:
- 450 grams floury potatoes
- 1½ tablespoon olive oil
- 3 Catalan bratwurst
- 1 onion
- ½ bell pepper
- 140 grams crispy corn kernels (drained weight)
- 30 grams cream cheese chives
- 85 grams lamb's lettuce
- pepper and salt
Preparation:
Boil the potato in salted water for 16 minutes. Finely chop the onion and cut the bell pepper into pieces. Drain the corn kernels. Heat 1 tablespoon of oil in a frying pan and fry the sausages according to package directions. Heat ½ tablespoon of oil in a frying pan and fry the onion in 3 minutes glassy. Add the bell pepper and stir fry for 3 minutes. Add the corn and heat for 3 minutes. Drain the potato and collect the cooking liquid. Add the cream cheese to the potatoes in the pan and melt over low heat. Mash the potatoes and add some cooking liquid if necessary. Spoon in the vegetable mixture and lamb's lettuce. Take the sausages out of the pan and add 75 ml of cooking liquid to the shortening. Bring to the boil while stirring. Season the gravy with salt and pepper. Serve the stew with the sausages and gravy.
Nutritional value per portion:
Energy: 564 kcal
Protein: 21.9 grams
Carbohydrates: 55.5 grams
- including sugars: 10.8 grams
Fat: 27.0 grams
Fiber: 8.2 grams
Salt: 2.1 grams
Bron: AH Allerhande
Reactie plaatsen
Reacties