AARDAPPELPIZZA MET HAM EN OLIJVEN / POTATO PIZZA WITH HAM AND OLIVES

Deze week heb ik al een pizza gemaakt en gegeten, maar deze was gemaakt met een deegbodem. Dit keer een ander soort pizza met aardappel als bodem. En ook dit recept valt binnen de max van 600 kcal-en.
Bij het lezen van de titel liep het water al in mijn mond. Ik kan je zeggen het eindresultaat was zeer verrassend en zeer lekker.

🍽

This week I already made and ate a pizza, but this was made with a doughy base. This time a different kind of pizza with potato at the bottom. And this recipe also falls within the max of 600 kcal.
While reading the title, the water was already running in my mouth (Translation of a Dutch expression). I can tell you the end result was very surprising and real tasty.

 

🇳🇱

AARD­AP­PEL­PIZ­ZA MET HAM EN OLIJ­VEN

 

2 personen / 571 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 400 gram kruimige aardappels
  • 250 gram cherrytomaten
  • 3 eieren
  • 50 ml melk
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 2 theelepels peterselie (gedroogd)
  • 1 mespunt gemalen zwarte peper
  • 1 mespunt salie (gedroogd)
  • ½ theelepel zout
  • 60 gram groene olijven zonder pit (uitgelekt)
  • 100 gram ham reepjes
  • 75 gram pizzakaas

 

Bereiding:

Aardappels 10 minuten koken in water met zout, uit pan nemen en iets laten afkoelen. Oven voorverwarmen op 200°C. Tomaten wassen en halveren. Aardappels in plakjes snijden. Klop de eieren met melk en kruiden los. Aardappel erdoor scheppen. Aardappel-eimengsel in taartvorm van 24 cm uitspreiden. Ham, tomaten en olijven over aardappelschijfjes verdelen en met kaas bestrooien. Bak de aardappelpizza in 25 minuten gaar en goudbruin.

 

AARDAPPELPIZZA MET HAM EN OLIJVEN
PDF – 954,9 KB 189 downloads

🇬🇧

POTATO PIZZA WITH HAM AND OLIVES

 

2 persons / 571 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 400 grams potatoes, floury
  • 250 grams cherry tomatoes
  • 3 eggs
  • 50 ml milk
  • 2 teaspoons Italian herbs (dried)
  • 2 teaspoons parsley (dried)
  • 1 pinch of ground black pepper
  • 1 pinch of sage (dried)
  • ½ teaspoon of salt
  • 60 grams green olives without pits (drained)
  • 100 grams ham strips
  • 75 grams pizza cheese

 

Preparation:

Boil potatoes for 10 minutes in water with salt, take them out of the pan and let it cool slightly. Preheat the oven to 200°C. Wash and halve the tomatoes. Slice the potatoes. Beat eggs with milk and herbs in a bowl. Stir in the potato. Spread the potato-egg mixture in a cake pan of 24 cm. Spread the ham, tomatoes and olives on potato slices and sprinkle with cheese. Bake potato pizza in 25 minutes until golden and brown.

 

POTATO PIZZA WITH HAM AND OLIVES
PDF – 951,3 KB 213 downloads

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb