MEDITERRANE ANDIJVIESTAMPPOT / MEDITERRANEAN ENDIVE STEW

Dit is mijn 1e gerecht die ik op Instagram heb gepost, 07 okt 2019.

🍽
This is my 1st dish I posted on Instagram, Oct. 7, 2019.

 

🇳🇱

MEDITERRANE ANDIJVIESTAMPPOT

 

2 personen / 460 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 500 g aardappelen (kruimig)
  • ½ theelepel rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • 1½ eetlepel olijfolie
  • ½ krop andijvie
  • 45 gram olijven
  • 40 gram Serrano ham
  • zout

 

Bereiding:

Was de andijvie en snij deze in reepjes. Pel de teen knoflook en snij deze fijn of gebruik een knoflookpers. Snij de olijven in ringen en snij de Serrano ham in reepjes. Schil de aardappelen indien nodig. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze met de rozemarijn in 20 min. in water met zout gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Laat op een (warmhoudplaatje) op laag vuur 2 minuten drogen. Pureer de aardappelen met de pureestamper. Roer met een houten lepel de knoflook en olie erdoor. Voeg zoveel kookvocht toe tot de puree dik vloeibaar en glad is. Schep de puree om met de andijvie, olijven en ham.

 

MEDITERRANE ANDIJVIESTAMPPOT
PDF – 865,1 KB 215 downloads

🇬🇧

MEDITERRANEAN ENDIVE STEW

 

2 persons / 460 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 500 gram potatoes (crumbly)
  • ¼ teaspoon rosemary
  • 1 glove of garlic
  • 1½ tablespoon olive oil
  • ½ crop of endive
  • 45 gram olives
  • 40 gram Serrano ham
  • 1 teaspoon salt

 

Preparation:

Rinse the endive and slice into strips. Take a clove of garlic and grind this or squeeze this through a garlic press. Cut the olives into thin slices and cut the Serrano ham also into strips. Peel the potatoes and cut them in pieces of about the same size. Boil the pieces potatoes in salted water with the rosemary for about 20 minutes until they’re done. Drain and save a cup of cooking water. Let the potatoes dry for 2 minutes on the lowest temperature. Mash the potatoes with a masher. Stir with a wooden spoon the garlic and oil into the mash potato. Add as many cooking water until the mash potato is smooth and firm. Add the endive, olives and ham and stir it to have the Mediterranean endive stew.

 

MEDITERRANEAN ENDIVE STEW
PDF – 865,8 KB 219 downloads

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.