

Een soepje gaat er altijd wel in.
Deze volle noedelsoep is een heerlijke kruidige maaltijdsoep. Door er los sambal en ketjap erbij te serveren kan de gast zelf de soep pittiger of zoeter maken.
Het kan ook vegetarisch gemaakt worden, dan vervang je de runderbouillon blokjes door groenten- of champignons-bouillon blokjes en gebruik je vegan spekreepjes i.p.v. de pancetta.
🍽
It’s always nice to eat soup.
This full noodle soup is a delicious spicy meal soup. By serving loose sambal and soy sauce, the guest can make the soup spicier or sweeter.
It can also be made vegetarian, then you replace the beef broth cubes with vegetable or mushroom broth cubes and you use vegan bacon strips instead of the pancetta.
🇳🇱
NOEDELSOEP
2 personen / 521 kcal per portie
Ingrediënten:
- 50 gram pancetta dolce
- 1 teen knoflook
- 1½ cm verse gember
- ½ struik paksoi
- 1½ eetlepel Japanse sojasaus
- 2 middelgrote eieren
- ¾ liter water
- 1½ runderbouillontablet
- 125 gram mihoen rijst noedels
- 90 gram taugé
- 2 eetlepels gebakken uitjes
- ketjap
- sambal
Bereiding:
Kook de eieren in 7 minuten bijna hard. Pel ze en houd apart. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflookteen fijn. Was de paksoi en snijd in reepjes. Bak de pancetta in 4 minuten uit. Voeg de knoflook en gember toe aan de pancetta en bak 1 minuut mee. Voeg de paksoi en sojasaus toe en roerbak 3 minuten. Breng ondertussen het water aan de kook en los de bouillontabletten erin op. Voeg de noedels toe en kook in 4 minuten beetgaar. Neem de noedels uit de bouillon en verdeel over 2 kommen. Schep het spek-paksoimengsel erop en schenk de bouillon erover. Verdeel de taugé over de kommen, halveer de eieren en leg op de taugé. Bestrooi met de uitjes. Serveer ernaast de ketjapsaus en sambal.
🇬🇧
NOODLE SOUP
2 persons / 521 kcal per portion
Ingredients:
- 50 grams pancetta dolce
- 1 clove of garlic
- 1½ cm fresh ginger
- ½ shrub pak choi
- 1½ tablespoons Japanese soy sauce
- 2 medium eggs
- ¾ liters of water
- 1½ beef broth tablet
- 125 grams rice noodles
- 90 grams bean sprouts
- 2 tablespoons fried onions
- soy sauce
- sambal
Preparation:
Boil the eggs almost hard in 7 minutes. Peel them and keep them apart. Peel and grate the ginger. Chop the garlic clove. Wash the pak choi and cut it into strips. Bake the pancetta in 4 minutes. Add the garlic and ginger to the pancetta and fry for 1 minute. Add the pak choi and soy sauce and stir-fry for 3 minutes. In the meantime, bring the water to the boil and dissolve the bouillon tablets in it. Add the noodles and cook until al dente in 4 minutes. Take the noodles from the broth and divide into 2 bowls. Spoon the bacon-pak choi mixture on top and pour the stock over it. Divide the bean sprouts over the bowls, halve the eggs and place on the bean sprouts. Sprinkle with the onions. Serve the soy sauce and sambal next to it.
Bron: AH Allerhande
Reactie plaatsen
Reacties