

Als ik denk aan het gebruik van bakbacon dan denk ik dat het aantal kcal-en wel behoorlijk hoog zal zijn. Maar na berekening van dit gerecht kom ik zelf zeer lage waarde wat totaal voldoet aan mijn 600 kcal eis.
Dit vrolijk uitziende gerecht heeft een makkelijke bereiding waar je zelf niet veel bij hoeft de doen. De oven doet het meeste werk voor je.
🍽
When I think by the use of baking bacon, I’m thinking that the number of calories is quite high. But after calculating this dish come out very low amount what matches my requirement of max 600 kcal.
This cheerful looking dish has an easy preparation that you do not have to do much with yourself, the oven does most of the work for you.
🇳🇱
AARDAPPEL-BROCCOLISCCHOTEL
2 personen / 399 kcal per portie
Ingrediënten:
- 300 gram broccoli
- 1 mix voor kerriesaus (AH romige kerriesaus à 24 g zakje)
- 250 ml halfvolle melk
- 400 gram aardappelschijfjes
- 75 gram bakbacon
- ½ eetlepel olie
- peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de bakbacon in repen. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli 6 min in water met zout. Giet het kookvocht af. Bereid ondertussen de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk. Meng broccoli, aardappelschijfjes en de helft van de kerriesaus in een ingevette ovenschaal en breng op smaak met peper. Schenk de rest van de saus erover en bestrooi met de bacon. Bak de aardappel-broccolischotel in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
🇬🇧
POTATO-BROCCOLI DISH
2 persons / 399 kcal per portion
Ingredients:
- 300 grams broccoli
- 1 mix for curry sauce ('AH romige kerriesaus' a 24 g bag)
- 250 ml semi-skimmed milk
- 400 grams potato slices
- 75 grams baking bacon
- ½ tablespoon oil
- pepper and salt
Preparation:
Preheat the oven to 190 °C. Cut the bacon into stripes. Divide the broccoli into florets and cut the stem into slices. Cook the broccoli for 6 minutes and drain the cooking liquid. Meanwhile, prepare the curry sauce with the milk according to the instructions on the package. Mix broccoli, potato slices and half of the curry sauce in a greased oven dish and season with pepper. Pour over the rest of the sauce and sprinkle with bacon. Bake the potato-broccoli dish in the oven for 25-30 minutes until golden brown and done.
Bron: AH Allerhande
Reactie plaatsen
Reacties