

Bij het eten van dit gerecht waande ik me toch echt even in Griekenland, terwijl het buiten aan het miezeren was.
De rijst heeft zo’n heerlijke frisse smaak van de tomaten. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit gerecht een echte aanrader is.
🍽
While eating this dish, I really thought I was in Greece, while it was drizzling outside
The rice has such a delicious fresh taste of the tomatoes. I can only say that this dish is highly recommended.
🇳🇱
GRIEKSE GYROS MET TOMATENRIJST
2 personen / 586 kcal per portie
Ingrediënten:
- 250 gram tomaten
- 1 ui
- 2 eetlepel olijfolie
- 150 gram witte rijst
- 375 ml water (heet)
- 200 gram gyrosreepjes
- 40 gram veldsla
- 50 gram olijven zonder pit
- 1 teen knoflook
- 1½ eetlepel verse platte peterselie
- peper en zout
Bereiding:
Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in partjes. Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de helft van de ui 2 min. Voeg de rijst en tomaat toe en roerbak 1 min. Schenk heet water erbij, breng aan de kook en schep om. Doe de deksel op de pan en kook de rijst op laag vuur 10 min. tot het vocht is opgenomen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en de fruit de rest van de ui. Voeg het vlees toe en bak in 8 min. bruin en gaar. Schep regelmatig om. Snijd de knoflook fijn. Schep de sla met knoflook en olijven om in een schaal. Snijd de peterselie fijn. Schep ⅔ van de peterselie met peper en zout door de rijst. Verdeel de rijst over borden. Schep het vlees erbij en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de salade.
🇬🇧
GREEK GYROS WITH TOMATO RICE
2 persons / 586 calories per portion
Ingredients:
- 250 grams tomatoes
- 1 onion
- 2 tablespoons olive oil
- 150 grams white rice
- 375 ml water (hot)
- 200 grams gyro strips
- 40 grams lettuce
- 50 grams olives
- 1 clove of garlic
- 1½ tablespoons fresh flat parsley
- pepper and salt
Preparation:
Remove the seeds from the tomatoes and cut the flesh into segments. Chop the onion. Heat half of the oil in a frying pan and fry half of the onion for 2 minutes. Add the rice and tomato and stir-fry for 1 minute. Pour in hot water, bring to a boil and stir. Put the lid on the pan and cook the rice over low heat for 10 minutes until the liquid has been absorbed.
Heat the rest of the oil in a frying pan and fry the rest of the onion. Add the meat and cook for 8 minutes until brown and done. Shovel regularly. Finely chop the garlic. Turn the lettuce with garlic and olives into a bowl. Finely chop the parsley. Scoop ⅔ of the parsley with salt and pepper through the rice. Divide the rice over plates. Add the meat and sprinkle with the rest of the parsley. Serve with the salad.
Bron: AH Allerhande
Reactie plaatsen
Reacties