TACO'S MET GYROS, MANGO EN SALSA / TACOS WITH GYROS, MANGO AND SALSA

Na een etentje gister buiten de deur met mijn familie moet ik, vandaag in mijn vakantiewoning (@hh_lodge), toch wel een hoofdgerecht kiezen wat weer voldoet aan mijn maximale 600 kcal-en.

Het is het gerecht met taco’s, gyros, mango en salsa geworden. Een eenvoudig gerecht maar wel zeer smaakvol. Het gerecht kan pittiger gemaakt worden door salsa hot i.p.v. salsa mild te gebruiken.

🍽

After dinner with my family yesterday, I have to choose today in my holiday home (@hh_lodge) a main course that meets my maximum 600 kcal’s

 It has become the dish with tacos, gyros, mango and salsa. A simple dish but very tasteful. The dish can be made spicier by using salsa hot instead of salsa mild.

 

🇳🇱

TACO'S MET GYROS, MANGO EN SALSA

 

2 personen / 511 kcal per portie

 

Ingrediënten

  • 100 gram mango
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram gyrosreepjes
  • 200 gram Mexicaanse roerbakgroente
  • 100 gram salsa medium
  • 6 tacoschelpen
  • 100 gram ijsbergsla
  • peterselie

 

Bereiding:

Snij de mango in stukjes. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een wok roerbak de gyrosreepjes 3 minuten. Voeg de groenten toe en bak 4 minuten mee. Voeg de mango toe en bak nog 1 minuut. Roer de salsasaus erdoor. Leg ondertussen de tacoschelpen naast elkaar in een ovenschaal. Verwarm de tacoschelpen voor 5 minuten in de oven. Vul de taco’s met wat sla. Verdeel het vlees-groente-sausmengsel over de sla in de tacoschelpen. Serveer samen met de rest van het mengsel en sla. Decoreer met peterselie indien aanwezig.

 

🇬🇧

TACOS WITH GYROS, MANGO AND SALSA

 

2 persons / 511 calories per portion

 

Ingredients:

  • 100 grams mango
  • 2 tablespoons oil
  • 200 grams gyro strips
  • 200 g Mexican stir-fry vegetable
  • 100 grams salsa medium
  • 6 taco shells
  • 100 grams iceberg lettuce
  • parsley

 

Preparation:

Cut the mango into pieces. Preheat the oven to 180 °C. Heat the oil in a wok and stir-fry the gyro strips for 3 minutes. Add the vegetables and cook for 4 minutes. Add the mango and bake for 1 minute. Stir in the salsa sauce. Meanwhile, place the taco shells next to each other in a baking dish. Heat the taco shells in the oven for 5 minutes. Fill the tacos with some lettuce. Divide the meat-vegetable-sauce mixture over the lettuce in the taco shells. Serve together with the rest of the mixture and salad. Decorate with parsley, when you have this at home.

 

Gebaseerd op recept van: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.