

Na het lezen van de nieuwe @Allerhande nr. 2 -2020 van @AlbertHeijn zag ik gelijk een paar gerechten die mij lekker lijken en ook nog eens voldoen aan mijn eis van max 600 kcal-en.
Vandaag mijn 1e gerecht die uit deze ‘Allerhande’ komt, een snelle babi ketjap. In een half uurtje zet je toch wel een lekker kruidig oosters gerecht op tafel. Gebruik meer van de rode peper als je van extra pit houdt.
Ik heb het gerecht iets aangepast, i.p.v. hamlappen heb ik varkensribeye genomen. De hamlappen waren alleen maar verkrijgbaar in zeer grote porties. Iets waar ik wel vaker tegenaan loop bij het bereiden van gerechten voor 2 personen. Bij AH kan je wel groenten krijgen in kleine verpakkingen, nu het vlees nog.
🍽
After reading the new @Allerhande nr. 2 -2020 (Dutch Food magazine) from @AlbertHeijn I immediately saw a couple of dishes that sounds good to me and also meet my requirement of max 600 calories.
Today my 1st dish that comes from this "Allerhande", a quick babi ketjap. In half an hour you put a nice spicy oriental dish on the table. Use more of the red pepper if you like extra spice.
I have adjusted the dish slightly, instead of taking pork steak I used pork rib eye. The pork steak were only available in very large portions. Something I often come across when preparing dishes for 2 people. At AH you can get vegetables in small packages, now the meat.
🇳🇱
BABI KETJAP MET CHINESE KOOL EN RIJST
2 personen / 580 kcal per portie
Ingrediënten:
- 130 gram witte rijst
- ½ rode peper
- 1½ cm verse gember
- ½ Chinese kool
- 200 gram varkensribeye
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teen knoflook
- 50 ml ketjap manis
- 2 eetlepels gebakken uitjes
- 50 gram atjar tjampoer
- peper en zout
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de Chinese kool en varkensribeye in reepjes van 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het vlees op middelhoog vuur in 3 minuten bruin. Voeg de rode peper, gember en de helft van de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de ketjap toe en laat 6 minuten op laag vuur gaar worden. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en voeg de Chinese kool toe. Voeg de rest van de knoflook toe en roerbak op middelhoog vuur 4 minuten. Breng de kool op smaak met peper en zout. Verdeel de babi ketjap, de kool en de rijst over kommen. Serveer er gebakken uitjes en atjar tjampoer bij.
🇬🇧
BABI KETJAP WITH CHINESE CABBAGE AND RICE
2 persons / 580 calories per portion
Ingredients:
- 130 grams white rice
- ½ red pepper
- 1½ cm fresh ginger
- ½ Chinese cabbage
- 200 grams pork rib eye
- 2 tablespoons olive oil
- 1 clove of garlic
- 50 ml soy sauce
- 2 tablespoons fried onions
- 50 grams atjar
- pepper and salt
Preparation:
Cook the rice according to the instructions on the package. Cut the stalk of the red pepper. Halve the pepper lengthwise and remove the seeds with a knife. Cut the flesh into thin strips. Peel the ginger and chop finely. Cut the Chinese cabbage and pork rib eye into strips of 1 cm. Finely chop the garlic. Heat half of the oil in a frying pan and brown the meat over medium heat for 3 minutes. Add the red pepper, ginger and half of the garlic and fry for 1 minute. Add the soy sauce and cook over low heat for 6 minutes. Meanwhile, heat the rest of the oil in a wok and add the Chinese cabbage. Add the rest of the garlic and stir-fry over medium heat for 4 minutes. Season the cabbage with salt and pepper. Divide the babi ketjap, cabbage and rice into bowls. Serve with fried onions and atjar.
Reactie plaatsen
Reacties