AZIATISCHE GARNALENOMELET MET RIJST / ASIAN SHRIMP OMELETTE WITH RICE

Vandaag weer eens een recept met garnalen. Op de foto met ingrediënten zie je ook peen julienne en sojasaus staan maar deze komen niet terug in mijn ingrediëntenlijst en omschrijving. We vonden beide dat de sesamolie in de rauwkost overheerste. Het was ook echt niet nodig bij het gerecht aangezien ik rijst en meer garnalen heb toegevoegd.

Dit is ook een leuk gerecht om als lunch te nuttigen. Ben je dan met zijn vieren, dan heb je aan 1 bakje wok-garnalen (200 gram) genoeg.

🍽

Today again a recipe with shrimp. The photo with ingredients also shows carrot julienne and soy sauce, but these are not reflected in my ingredients list and description. We both felt that the sesame oil predominated in the raw vegetables. It was really not necessary with the dish as I added rice and more shrimp.

This is also a nice dish to have for lunch. If there are four of you, then 1 bowl of wok shrimps (200 grams) is enough.

🇳🇱

AZIATISCHE GARNALENOMELET MET RIJST

 

2 personen / 463 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 3 middelgrote eieren
  • 1½ eetlepel zoete chilisaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 200 gram Chinese roerbakmix
  • 200 gram wok-garnalen met knoflook
  • 1 eetlepel bosui
  • ½ eetlepel sesamzaad
  • 1 builtje basmatirijst (75 gram)
  • peper en zout

 

Bereiding:

Klop de eieren los met de chilisaus, peper en eventueel zout. Verhit een ½ eetlepel sesamolie in een koekenpan, schenk de het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en bak de omelet op laag vuur 5 min. Haal de omelet van het vuur en laat het staan tot gebruik. Doe ondertussen 1 builtje rijst in een pan met ruim kokend water en laat de rijst 10 min. doorkoken. Haal het builtje voorzichtig uit het water en laat het even uitlekken. De rijst hoeft niet na te stromen, maar is direct klaar om te serveren. Verhit ondertussen ½ eetlepel olie in een wok en bak de roerbakmix 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Meng het met de sesamzaad en neem uit de wok. Doe de garnalen in dezelfde wok en bak 2 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes. Halveer de omelet. Verdeel de roerbakmix en garnalen erover en garneer met de bosui. Serveer de rijst erbij.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 463 kcal

Eiwit: 32,7 gram

Koolhydraten: 38,4 gram

  • waarvan suikers: 7,2 gram

Vet: 19,0 gram

Vezels: 3,8 gram

Zout: 2,0 gram

AZIATISCHE GARNALENOMELET MET RIJST
PDF – 873,6 KB 178 downloads

🇬🇧

ASIAN SHRIMP OMELETTE WITH RICE

 

2 persons / 463 kcal per person

 

Ingredients:

3 medium eggs

1½ tablespoon of sweet chili sauce

1 tablespoon of sesame oil

200 grams of Chinese stir-fry mix

200 grams of wok shrimp with garlic

1 tablespoon of spring onion

½ tablespoon of sesame seeds

1 bag of basmati rice (75 grams)

pepper and salt

 

Preparation:

Beat the eggs with the chili sauce, pepper and salt if necessary. Heat ½ tablespoon of sesame oil in a frying pan, add the egg mixture and stir. Put the lid on the pan and fry the omelet on low heat for 5 minutes. Remove the omelet from the heat and let it stand until use. Meanwhile, put 1 bag of rice in a pan with plenty of boiling water and let the rice cook for 10 minutes. Carefully remove the sachet from the water and let it drain for a while. The rice does not have to flow, but is immediately ready to serve. Meanwhile, heat ½ tablespoon of oil in a wok and fry the stir-fry mix for 5 minutes on medium heat. Toss regularly. Mix it with the sesame seeds and remove from the wok. Put the shrimps in the same wok and fry for 2 minutes on high heat. Meanwhile cut the spring onions into thin rings. Cut the omelet in half. Divide the stir-fry mix and shrimp on top and garnish with the spring onion. Serve with the rice.

 

Nutritional value per person:

Energy: 463 kcal

Protein: 32.7 grams

Carbohydrates: 38.4 grams

  • including sugars: 7.2 grams

Fat: 19.0 grams

Fiber: 3.8 grams

Salt: 2.0 grams

ASIAN SHRIMP OMELETTE WITH RICE
PDF – 951,5 KB 186 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @lassie_official @gotan_nl @tourangelle

 

Bron: gebaseerd op recept uit AH Allerhande magazine

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.