TAGLIATELLE IN VENKEL-TOMATENSAUS MET GARNALEN / TAGLIATELLE IN FENNEL - TOMATO SAUCE WITH SHRIMP

Weer eens een andere smaak aan de pastasaus door de venkel en garnalen. Het was vrij zoet, als je meer van pittig houdt voeg meer peper of andere kruiden toe.

🍽

Another flavor of the pasta sauce because of the fennel and shrimps. It was quite sweet, if you like spicy add more pepper or other spices.

🇳🇱

TAGLIATELLE IN VENKEL-TOMATENSAUS MET GARNALEN

 

2 personen / 402 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 150 gram verse tagliatelle
  • 1 venkelknol
  • 125 gram cherrytomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 260 ml pastasaus
  • 100 gram (grote) garnalen

 

Bereiding:

Snijd de stelen van de venkelknollen en een stukje van de onderkant. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne partjes. Halveer de tomaten en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de venkel 7 min. op hoog vuur. Voeg de tomaat en knoflook toe en bak nog 3 min. Voeg de saus toe en laat 2 min. op laag vuur zachtjes koken. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de rest van de olie in koekenpan en bak de garnalen met peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur. Meng de pasta door de saus en verdeel over twee diepe borden. Verdeel de garnalen eroverheen.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 402 kcal

Eiwit: 18,3 gram

Koolhydraten: 57,2 gram

  • waarvan suikers: 8,6 gram

Vet: 10,3 gram

Vezels: 6,9 gram

Zout: 2,8 gram

TAGLIATELLE IN VENKEL TOMATENSAUS MET GARNALEN
PDF – 625,8 KB 198 downloads

🇬🇧

TAGLIATELLE IN FENNEL - TOMATO SAUCE WITH SHRIMP

 

2 persons / 402 kcal per person

 

Ingredients:

  • 150 grams of fresh tagliatelle
  • 1 fennel bulb
  • 125 grams of cherry tomatoes
  • 1 clove of garlic
  • 1 tablespoon of (olive) oil
  • 260 ml pasta sauce
  • 100 grams of (large) shrimps

 

Preparation:

Cut the stems from the fennel bulbs and a piece off the bottom. Halve the fennel lengthwise, remove the hard core and cut into thin wedges. Halve the tomatoes and finely chop the garlic. Heat half of the oil in a frying pan and fry the fennel for 7 minutes on high heat. Add the tomato and garlic and fry for another 3 minutes. Add the sauce and simmer for 2 minutes on low heat. Meanwhile, cook the pasta al dente according to the instructions on the package. Meanwhile, heat the rest of the oil in a frying pan and fry the shrimps with pepper and salt for 5 minutes on high heat. Mix the pasta with the sauce and divide between two deep plates. Divide the shrimp on top.

 

Nutritional value per person:

Energy: 402 kcal

Protein: 18.3 grams

Carbohydrates: 57.2 grams

  • including sugars: 8.6 grams

Fat: 10.3 grams

Fiber: 6.9 grams

Salt: 2.8 grams

TAGLIATELLE IN FENNEL TOMATO SAUCE WITH SHRIMP
PDF – 624,4 KB 199 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer

 

Bron: Gebaseerd op recept uit AH Allerhande augustus 2017

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb