PLAATTAART MET GEBAKKEN PADDENSTOELEN & KNOFLOOK GARNALEN / PLATE PIE WITH BAKED MUSHROOMS & GARLIC SHRIMPS

Ik had weer eens zin in garnalen bij mijn hoofdgerecht. Het is dit gerecht geworden. Wauw wat heerlijk was het en ook nog eens makkelijk om te maken.

🍽

I felt like having shrimp with my main course again. It has become this dish. Wow how delicious it was and also easy to make.

🇳🇱

PLAATTAART MET GEBAKKEN PADDENSTOELEN & KNOFLOOK GARNALEN

 

2 personen / 504 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 1½ rode ui
  • 200 gram paddenstoelen voor pasta (melange van kastanjechampignon, oesterzwammen, bundelzwam, oregano, tijm)
  • ½ eetlepel sojasaus
  • 4 plakken bladerdeeg (ontdooid)
  • 35 gram geraspte mozzarella
  • 150 gram verse wok-garnalen met knoflook
  • handje rucola
  • peper

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de onderkanten van de paddenstoelen af en snijd ze in stukken. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de ui en paddenstoelen 4 min. op hoog vuur. Rits de kruiden van de takjes. Voeg de kruiden uit het pakket samen met de sojasaus toe en bak nog 4 min. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bladerdeegplakken op en maak een grote vierkant. Bestrooi het deeg met de mozzarella en verdeel de gebakken paddenstoelen mengsel en garnalen erover. Bestrooi met peper en bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden van de oven. Verdeel de rucola erover en serveer.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 504 kcal

Eiwit: 27,1 gram

Koolhydraten: 42,1 gram

  • waarvan suikers: 5,7 gram

Vet: 24,6 gram

Vezels: 4,4 gram

Zout: 2,7 gram

PLAATTAART MET GEBAKKEN PADDENSTOELEN KNOFLOOK GARNALEN
PDF – 910,0 KB 182 downloads

🇬🇧

PLATE PIE WITH BAKED MUSHROOMS & GARLIC SHRIMPS

 

2 persons / 504 kcal per person

 

Ingredients:

  • 1½ red onion
  • 200 grams of mushrooms for pasta (blend of chestnut mushroom, oyster mushrooms, bundle mushroom, oregano, thyme)
  • ½ tablespoon soy sauce
  • 4 slices of puff pastry (thawed)
  • 35 grams of grated mozzarella
  • 150 grams of fresh wok shrimp with garlic
  • handful of arugula
  • pepper

 

Preparation:

Preheat the oven to 200 °C. Cut the onions into half rings. Cut off the bottoms of the mushrooms and cut them in parts. Heat a frying pan without oil or butter and fry the onion and mushrooms on high heat for 4 minutes. Zip the herbs from the sprigs. Add the herbs from the package along with the soy sauce and bake for another 4 minutes. Cover a baking tray with baking paper and place the puff pastry slices on it and make a large square. Sprinkle the dough with the mozzarella and spread the fried mushroom mixture and shrimp on top. Sprinkle with pepper and bake the pie about 20 minutes under the center of the oven. Divide the arugula on top and serve.

 

Nutritional value per person:

Energy: 504 kcal

Protein: 27.1 grams

Carbohydrates: 42.1 grams

  • including sugars: 5.7 grams

Fat: 24.6 grams

Fiber: 4.4 grams

Salt: 2.7 grams

PLATE PIE WITH BAKED MUSHROOMS GARLIC SHRIMPS
PDF – 908,6 KB 196 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @conimex_official @photoroom_app

 

Bron: Gebaseerd op AH Allerhande Receptkaart 2020 week 21-22

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.