

Ik heb me zelf toegesproken en afgesproken om toch ook hier vanuit mijn vakantiewoning @hh_lodge gerechten te maken en te plaatsen welke voldoen aan de max600kcal.
Voor deze vrijdag een lekker gevuld tomatensoepje. Lekker kruidig en nog een ‘bite’ van de paprika en venkel.
π½
I have spoken to myself and agreed to make and place dishes from my holiday home @hh_lodge that meet the max600kcal.
For this Friday a nice filled tomato soup. Nice and spicy and still a "bite" from the bell pepper and fennel.
π³π±
GOEDGEVULDE SPAANSE TOMATENSOEP
4 personen / 470 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 50 gram chorizo (vleeswaren)
- 1 zak paprikamix (3 stuks)
- 1 venkelknol
- 350 ml krachtbouillon tomaat
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 blik kikkererwten 400 gram
- 100 gram garnalen
- 2 stokbroden kruidenboter
Bereiding:
Snijd de plakjes chorizo in reepjes en bak ze in een soeppan op laag vuur 6 minuten. Roer regelmatig. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kwarten in dunne plakjes. Voeg de paprika en venkel toe aan de chorizo en bak 3 minuten mee. Voeg de krachtbouillon toe. Voeg nog 2 potten water toe. Doe de tomatenblokjes erbij en breng tegen de kook aan. Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten en de garnalen toe en verwarm nog 3 minuten.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 470 kcal
Eiwit: 20,3 gram
Koolhydraten: 55,4 gram
- waarvan suikers: 9,4 gram
Vet: 16,2 gram
Vezels: 10,4 gram
Zout: 3,0 gram
π¬π§
WELL-FILLED SPANISH TOMATO SOUP
4 persons / 470 kcal per person
Ingredients:
- 50 grams of chorizo ββ(meat products)
- 1 bag of bell pepper mix (3 pcs)
- 1 fennel bulb
- 350 ml tomato power broth
- 400 grams of diced tomatoes
- 1 tin of chickpeas (400 grams)
- 100 grams of shrimp
- 2 baguettes with herb butter
Preparation:
Cut the chorizo ββslices into strips and fry them in a stockpot over low heat for 6 minutes. Stir frequently. In the meantime, halve the bell peppers, remove the stems and seeds and cut the flesh into cubes. Cut the fennel into quarters, remove the hard core and cut the quarters into thin slices. Add the bell pepper and fennel to the chorizo ββand cook for 3 minutes. Add the power broth. Add 2 more pots of water. Add the tomato cubes and bring to a boil. Meanwhile, put the chickpeas in a sieve, rinse and drain. Add the chickpeas and shrimp and heat for 3 minutes more.
Nutritional value per person:
Energy: 470 kcal
Protein: 20.3 grams
Carbohydrates: 55.4 grams
- including sugars: 9.4 grams
Fat: 16.2 grams
Fiber: 10.4 grams
Salt: 3.0 grams
Bron: AH Allerhande Receptkaart 2017 week 45-46
Reactie plaatsen
Reacties