OOSTERSE MOSSELEN / ORIENTAL MUSSELS

Heerlijk mosselen. Vele mensen kijken mij gek aan aangezien ik geen vis lust. Maar mosselen gaan er altijd wel in. Als we het zouden maken op de traditionele wijze dan zit ik ver boven de 600 kcal, er zitten dan vette sauzen bij, fruit en soms een huzarensalade.

Ik wil laten zien dat het ook met minder kcal kan en dat dit ook heerlijk is. De smaak van deze bereiding is voortreffelijk, en ik mis de vette sauzen totaal niet.

🍽

Delicious mussels. Many people look at me crazy because I don't like fish. But mussels always go in. If we were to make it in the traditional way, then I would be well above 600 kcal, with fatty sauces, fruit and sometimes a Russian salad.

I want to show that it can also be done with less calories and that this is also delicious. The taste of this preparation is excellent, and I don't miss the fatty sauces at all.

🇳🇱

OOSTERSE MOSSELEN

 

2 personen / 587 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 2 kg verse mosselen
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 400 gram Chinese roerbakmix
  • ½ eetlepel gemberpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 50 ml droge sherry
  • ½ Robuuste afbakstokbrood
  • 40 ml zoete chilisaus

 

Bereiding:

Stokbrood afbakken 10-12 min bij 220°C. Mosselen spoelen en uitzoeken. Mosselen welke openstaan en die na een ferme tik op het aanrecht niet sluiten, weggooien. In grote pan olie verhitten. Groenten met gemberpoeder en chilipoeder 2 minuten roerbakken. Sherry erbij schenken en mosselen toevoegen, pan afdekken en geheel aan de kook brengen. Mosselen in 10 minuten gaar koken tot alle mosselen open zijn. Af en toe omscheppen. Mosselen met groenten over twee borden verdelen. Met stokbrood en chilisaus serveren.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 587 kcal

Eiwit: 44,2 gram

Koolhydraten: 67,6 gram

  • waarvan suikers: 16,9 gram

Vet: 13,0 gram

Vezels: 8,2 gram

Zout: 2,9 gram

OOSTERSE MOSSELEN
PDF – 944,2 KB 161 downloads

🇬🇧

ORIENTAL MUSSELS

 

2 persons / 587 kcal per person

 

Ingredients:

  • 2 kg of fresh mussels
  • 1 tablespoon of sunflower oil
  • 400 grams of Chinese stir-fry mix
  • ½ tablespoon of ginger powder
  • 1 teaspoon of chili powder
  • 50 ml dry sherry
  • ½ Robust bake-off baguette
  • 40 ml sweet chili sauce

 

Preparation:

Bake baguette 10-12 minutes at 220 °C. Rinse and select mussels. Mussels that are open and that do not close after a firm tap on the counter, throw away. Heat oil in a large pan. Stir-fry vegetables with ginger powder and chili powder for 2 minutes. Pour in Sherry and add mussels, cover pan and bring to the boil. Cook mussels for 10 minutes until all mussels are open. Scoop every now and then. Divide mussels with vegetables between two plates. Serve with baguette and chili sauce.

 

Nutritional value per person:

Energy: 587 kcal

Protein: 44.2 grams

Carbohydrates: 67.6 grams

  • including sugars: 16.9 grams

Fat: 13.0 grams

Fiber: 8.2 grams

Salt: 2.9 grams

ORIENTAL MUSSELS
PDF – 943,7 KB 169 downloads

Bron: AH Allerhande Receptkaart 2005 week 44-45

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.