GARNALENSALADE MET THAISE RIJST / SHRIMP SALAD WITH THAI RICE

De vakantie zit er dus weer op en ik pak ook gelijk mijn passie van koken weer op. Ik ga gewoon weer door waar ik gebleven was en kook weer diverse gerechten met een maximale kcal level van 600. Sinds oktober 2019 ben ik hiermee begonnen en het heeft voor mij als resultaat dat ik bijna 14 kilo ben afgevallen. Door gewoon op te letten met de hoeveelheid wat ik als hoofdgerecht binnen krijg en daarnaast ook veel beweeg, we lopen bijna elke dag de minimale 10.000 stappen, val ik af. Ik neem daarnaast gerust zo af en toe een wijntje en eet heus wel chipjes en een koekje bij de koffie. Op deze manier val ik af in slow tempo en het is op deze manier gewoon vol te houden. Ik heb nog nooit zoveel diversiteit in gerechten gekookt.

Wat ik ook super vind is dat er steeds meer volgers komen hier op Instagram en dat ik hoor in mijn vriendenkring ook gerechten nagekookt worden. Ik voel me trots. Ik dank ook een ieder die mij volgt. Er komen weer mooie gerechten aan.

🍽

So the holiday is over and I immediately pick up my passion of cooking again. I just continue where I left off and cook several dishes with a maximum kcal level of 600. I started this since October 2019 and it resulted in me that I lost almost 14 kilos. By just paying attention to the amount I get as a main course and also moving a lot, we walk the minimum 10,000 steps almost every day, I lose weight. I also take a glass of wine every now and then and I do eat chips and a cookie with coffee. This way I lose weight at a slow pace and this is just how to keep going. I have never cooked so much diversity in dishes.

What I also love is that more and more followers are coming here on Instagram and that I also hear dishes being cooked in my circle of friends. I feel proud. I also thank everyone who follows me. Beautiful dishes are coming again.

🇳🇱

GARNALENSALADE MET THAISE RIJST

 

2 personen / 504 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 130 gram pandanrijst
  • ½ krop ijsbergsla
  • ¼ komkommer
  • 1½ eetlepel olie
  • 1 ui
  • 200 gram Thaise roerbakmix
  • 50 ml ketjap manis
  • 200 gram schaal wok garnalen met knoflook
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal 2 mooie ijsbergslabladeren los en leg deze elk op een bord. Snijd de rest van de ijsbergsla in fijne reepjes. Schil de komkommer en snijd hem in reepjes. Meng de komkommer met de gesneden sla en verdeel het over de slabladeren. Snijd de ui in partjes. Roerbak in 1 eetlepel olie de helft van de gesneden ui samen met de Thaise roerbakmix voor 5 minuten. Schep de rijst erbij en roerbak nog eens 3 minuten. Schep er tenslotte 25 ml ketjap door. Maak het zelf pittiger door peper of sambal toe te voegen. Roerbak de wok garnalen samen met de rest van de ui in een ½ eetlepel olie op hoog vuur voor 2 minuten en verdeel ze over de sla. Roer de overige 25 ml ketjap bij de bakolie en schep de saus over de garnalen. Serveer de Thaise rijst bij de garnalensalade.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 504 kcal

Eiwit: 26,4 gram

Koolhydraten: 60,5 gram

  • waarvan suikers: 10,3 gram

Vet: 16,0 gram

Vezels: 6,0 gram

Zout: 2,5 gram

GARNALENSALADE MET THAISE RIJST
PDF – 1,0 MB 203 downloads

🇬🇧

SHRIMP SALAD WITH THAI RICE

 

2 persons / 504 kcal per person

 

Ingredients:

  • 130 grams of pandan rice
  • ½ head of iceberg lettuce
  • ¼ cucumber
  • 1½ tablespoon of oil
  • 1 onion
  • 200 grams of Thai stir-fry mix
  • 50 ml sweet soy sauce
  • 200 grams bowl of wok shrimps with garlic
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cook the pandan rice according to package directions. Remove 2 beautiful iceberg lettuce leaves and place each on a plate. Cut the rest of the iceberg lettuce into thin strips. Peel the cucumber and cut it into strips. Mix the cucumber with the cut lettuce and spread it on the lettuce leaves. Cut the onion into wedges. Stir fry in 1 tablespoon of oil half of the chopped onion along with the Thai stir fry mix for 5 minutes. Spoon in the rice and stir fry 3 minutes more. Spoon in 25 ml of soy sauce. Make it spicier yourself by adding pepper or sambal. Stir fry the wok shrimp together with the rest of the onion in a ½ tablespoon of oil over high heat for 2 minutes and spread them over the lettuce. Stir the remaining 25 ml of soy sauce into the cooking oil and spoon the sauce over the shrimp. Serve the Thai rice with the shrimp salad.

 

Nutritional value per person:

Energy: 504 kcal

Protein: 26.4 grams

Carbohydrates: 60.5 grams

  • including sugars: 10.3 grams

Fat: 16.0 grams

Fiber: 6.0 grams

Salt: 2.5 grams

SHRIMP SALAD WITH THAI RICE
PDF – 1,0 MB 203 downloads

Bron: AH Allerhande receptkaart 2009 week 24-25

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.