PLAATTAART MET GEBAKKEN PADDENSTOELEN & GARNALEN / PLATE PIE WITH BAKED MUSHROOMS & SHRIMPS

Wat een zomerweertje hebben we toch weer gehad vandaag en eigenlijk bijna het hele voorjaar. Zo heerlijk om buiten te kunnen eten, en dat dan met een gerecht wat daar ook wel bij kan horen. Een plaattaart met paddenstoelen en garnalen. Het heet plaattaart i.p.v. plaatpizza, aangezien ik gebruik heb gemaakt van vers bladerdeeg.
Dit product heb ik niet eerder gezien, maar wat een uitkomst. Superhandig ook voor het maken van taarten.

🍽

What a summer weather we have had today and almost all spring. So delicious to be able to eat outside, and then with a dish that can also be part of that. A plate pie with mushrooms and shrimps. It's called plate pie instead of plate pizza, since I used fresh puff pastry.

I have not seen this product before, but what a solution. Also, very handy for making cakes.

🇳🇱

PLAATTAART MET GEBAKKEN PADDENSTOELEN & GARNALEN

 

2 personen / 510 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 1½ rode ui
  • 2 portobello's
  • 75 gram oesterzwammen
  • ½ eetlepel sojasaus
  • 135 gram vers bladerdeeg
  • 35 gram mozzarella
  • 200 gram verse wokgarnalen met knoflook
  • 40 gram rucola

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de mozzarella. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de portobello’s in dunne plakken en halveer de oesterzwammen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de ui en paddenstoelen 4 minuten op hoog vuur. Voeg de sojasaus toe en bak het nog voor 4 minuten. Rol het bladerdeeg uit op het bijbehorende bakpapier en leg op een bakplaat. Bestrooi het deeg met de mozzarella en verdeel de gebakken paddenstoelen er overheen en zo ook de garnalen. Bestrooi met peper. Bak de plaattaart ca. 20 minuten onder het midden van de oven. Verdeel de rucola erover en serveer.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 510 kcal

Eiwit: 29,7 gram

Koolhydraten: 34,1 gram

  • waarvan suikers: 5,6 gram

Vet: 26,4 gram

Vezels: 3,2 gram

Zout: 2,0 gram

PLAATTAART MET GEBAKKEN PADDENSTOELEN GARNALEN
PDF – 278,3 KB 172 downloads

🇬🇧

PLATE PIE WITH BAKED MUSHROOMS & SHRIMPS

 

2 persons / 510 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 1½ red onion
  • 2 portobello mushrooms
  • 75 grams oyster mushrooms
  • ½ tablespoon soy sauce
  • 135 grams fresh puff pastry
  • 35 grams mozzarella
  • 200 grams fresh wok shrimps with garlic
  • 40 grams arugula

 

Preparation:

Preheat the oven to 200°C. Grate the mozzarella. Cut the onions in half rings. Thinly slice the portobello mushrooms and halve the oyster mushrooms. Heat a frying pan without oil or butter and fry the onion and mushrooms on high heat for 4 minutes. Add the soy sauce and fry it for another 4 minutes. Roll out the puff pastry on the corresponding baking paper and place on a baking tray. Sprinkle the dough with the mozzarella and spread the fried mushrooms over it and also the shrimps. Sprinkle with pepper. Bake the plate pie under the middle of the oven for about 20 minutes. Divide the arugula over it and serve.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 510 kcal

Protein: 29.7 grams

Carbohydrates: 34.1 grams

  • including sugars: 5.6 grams

Fat: 26.4 grams

Fiber: 3.2 grams

Salt: 2.0 grams

PLATE PIE WITH BAKED MUSHROOMS SHRIMPS
PDF – 278,4 KB 161 downloads

Bron: AH Allerhande Receptkaart 2020 week 21-22

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb