PASTA MET RODE PESTO, GARNALEN EN RUCOLA / PASTA WITH RED PESTO, SHRIMP AND ROCKET

Hier het recept van een gerecht welke ik bij een mede-foodblogger op Instagram heb gezien. Het gaat om deze pasta geplaatst door @knoeienmetinge.nl

Zelf schreef ze: ‘En weer zo'n supersimpel maar effectief pasta gerecht dat hier regelmatig op tafel staat als ik haast heb of niet zo'n zin om te koken. Deze spaghetti met rode pesto, garnalen en rucola staat in zo'n 20 minuten op tafel. Ja, je leest het goed. Er zit rucola door de pastasaus. Door rucola mee te bakken slinkt hij net als spinazie en gaat het echte bittere ervan af’

Ik heb haar gerecht een beetje aangepast, maar de smaak moet moet toch wel zekers overeen komen. Een heerlijk fris gerecht was het.

🍽

Here the recipe of a dish that I have seen on a fellow food blogger on Instagram. It is about this pasta placed by @knoeienmetinge.nl

She herself wrote: "Another super simple but effective pasta dish that is regularly on the table here when I'm in a hurry or don't feel like cooking. This spaghetti with red pesto, shrimp and rocket is on the table in about 20 minutes. Yes, you read that right. There is rocket in the pasta sauce. By frying rocket, it shrinks just like spinach and the real bitter goes away. "

I have slightly adjusted her dish, but the taste must certainly match. It was a wonderfully fresh dish.

🇳🇱

PASTA MET RODE PESTO, GARNALEN EN RUCOLA

 

2 personen / 482 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 150 gram spaghetti
  • 85 gram rucola
  • 80 gram garnalen in knoflookmarinade
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 5 theelepel rode pesto
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel olie
  • peper en zout
  • 30 gram Parrano kaas

 

Bereiding:

Pel en snipper de ui en de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui in 3-5 min glazig. Voeg in de laatste minuut ook de knoflook toe. Voeg de tomatenblokjes, rode pesto en Italiaanse kruiden toe en laat 5 minuten sudderen. Kook ondertussen in kokend water met zout de pasta volgens instructie op de verpakking. Voeg de helft van de rucola toe aan de saus en roer door totdat de rucola slinkt. Verhit een pannetje zonder olie en verwarm hierin de garnalen in 2 minuten. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met peper en zout, voeg indien gewenst meer rode pesto toe. Giet de pasta af en schep deze door de saus. Verdeel over de borden en verdeel ook de rest van de rucola hier overheen. Schep de garnalen op het gerecht en giet de olie uit het pannetje over de rucola. Serveer met de Parrano kaas.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 482 kcal

Eiwit: 17,0 gram

Koolhydraten: 51,1 gram

  • waarvan suikers: 11,2 gram

Vet: 22,0 gram

Vezels: 5,4 gram

Zout: 1,3 gram

PASTA MET RODE PESTO GARNALEN EN RUCOLA
PDF – 1.014,8 KB 209 downloads

🇬🇧

PASTA WITH RED PESTO, SHRIMP AND ROCKET

 

2 persons / 482 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 150 grams spaghetti
  • 85 grams rocket
  • 80 grams shrimps in garlic marinade
  • 400 grams tomato cubes
  • 5 teaspoon red pesto
  • 1 red onion
  • 1 clove of garlic
  • 1 teaspoon Italian herbs
  • 1 tablespoon oil
  • pepper and salt
  • 30 grams Parrano cheese

 

Preparation:

Peel and finely chop the onion and garlic. Heat the oil in a frying pan and fry the onion in a glass for 3-5 minutes. Also add the garlic in the last minute. Add the tomato cubes, red pesto and Italian herbs and simmer for 5 minutes. Meanwhile, boil the pasta in boiling water with salt according to the instructions on the package. Add half of the rocket to the sauce and stir until the arugula shrinks. Heat a pan without oil and heat the shrimps in 2 minutes. Taste the sauce and season with salt and pepper if necessary, adding more red pesto if desired. Drain the pasta and add to the sauce. Divide among the plates and also divide the rest of the rocket over it. Spoon the shrimp on the dish and pour the oil from that pan over the arugula. Serve with the Parrano cheese.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 482 kcal

Protein: 17.0 grams

Carbohydrates: 51.1 grams

  • including sugars: 11.2 grams

Fat: 22.0 grams

Fiber: 5.4 grams

Salt: 1.3 grams

PASTA WITH RED PESTO SHRIMP AND ROCKET
PDF – 1.012,7 KB 208 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.