

Vandaag weer een gerecht van een mede-foodblogger. Ik zag de foto met de poké bowl van @hilicious.nl (Instagram) voorbijkomen en wist gelijk deze moet ik vanavond maken.
Zelf schreef ze ‘Ben jij ook zo gek op sushi? Dan word je heel erg blij van dit bericht. Deze poké bowl met garnalen maak je binnen 20 minuten en is enorm lekker…’.
Ik ben niet gek op sushi. Ik lust namelijk geen vis. Maar de foto trok mij om dit gerecht te maken. Mijn eerste poké bowl is dit, en echt deze was meteen raak.
Dank voor de inspiratie @hilicious.nl. Op haar website www.hilicious.nl staan nog meer lekkere gerechten.
🍽
Today again a dish from a fellow food blogger. I saw the photo with the poké bowl from @hilicious.nl pass by and knew immediately I should prepare it tonight.
She herself wrote "Are you also so fond of sushi? Then you will be very happy with this message. You can make this poké bowl with shrimps within 20 minutes and it is very tasty ... ".
I don't like sushi. I don't like fish. But the photo drew me to make this dish. My first poké bowl is this, and it really hit the spot.
🇳🇱
POKÉ BOWL MET GARNALEN
2 personen / 510 kcal per portie
Ingrediënten:
- 150 gram pandanrijst
- 1 komkommer
- 2 eetlepels azijn
- 4 gram suiker
- 150 gram julienne wortel
- 100 gram mango stukjes
- 200 gram roerbak garnalen knoflook
- 2 eetlepels ketjap
- ½ limoen
- 2 eetlepels sojasaus
- peper en zout
Bereiding:
Snijd als de komkommer in dunne plakjes. Marineer de komkommer met de azijn met de suiker en wat verse peper. Kook de rijst in ruim water met snufje zout voor zo’n 10 minuten. Giet de rijst af en mix met het limoensap. Laat de rijst ongeveer 10 minuten staan met de deksel op de pan. Wok ondertussen de garnalen in ketjap zo’n 3 minuten. Snijd de mango in kleine stukjes. Maak de poké bowl. Doe de rijst in een kom en leg daar de komkommerplakjes, mango, wortel, en garnalen bij. Als dip serveer je er sojasaus bij. De overige wortel en komkommer serveer je in schaaltjes.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 510 kcal
Eiwit: 27,9 gram
Koolhydraten: 81,9 gram
- waarvan suikers: 19,8 gram
Vet: 6,5 gram
Vezels: 5,9 gram
Zout: 3,9 gram
🇬🇧
POKÉ BOWL WITH SHRIMP
2 persons / 510 kcal per portion
Ingredients:
- 150 grams pandan rice
- 1 cucumber
- 2 tablespoons of vinegar
- 4 grams sugar
- 150 grams julienne carrot
- 100 grams mango pieces
- 200 grams stir-fry prawn garlic
- 2 tablespoons ketjap sauce
- ½ lime
- 2 tablespoons soy sauce
- pepper and salt
Preparation:
Cut the cucumber into thin slices. Marinate the cucumber with the vinegar, sugar and some fresh black pepper. Cook the rice in water with a pinch of salt for about 10 minutes. Drain the rice and mix with the lime juice. Leave the rice for about 10 minutes with the lid on the pan. Meanwhile, stir-fry the shrimp in ketjap sauce for about 3 minutes. Cut the mango into small pieces. Make the poké bowl. Put the rice in a bowl and add the cucumber slices, mango, carrot and shrimp. Serve with soy sauce as a dip. Serve the remaining carrot and cucumber in bowls.
Nutritional value per portion:
Energy: 510 kcal
Protein: 27.9 grams
Carbohydrates: 81.9 grams
- including sugars: 19.8 grams
Fat: 6,5 grams
Fiber: 5.9 grams
Salt: 3.9 grams
Bron: @hilicious.nl (Instagram)
Reactie plaatsen
Reacties