

Bij het boodschappen doen gister zag ik dat de prei en rode paprika in de aanbieding was. Ik had nog roerbaksaus van Gotan in de koelkast staan.
1 + 1 = 2, ik dacht gelijk aan een roerbak te maken met deze 3 gerechten.
Voor de verandering voor vlees nu eens garnalen gekocht.
Samen met wat sla, tomaten en uien die ik nog op voorraad had liggen heb ik dit gerecht in elkaar geflanst.
Het blijkt uiteindelijk nog eens heerlijke combinatie te zijn ook. Ik ga in de toekomst vaker garnalen gebruiken.
🍽
While shopping yesterday I saw that the leek and bell pepper were on sale. I still had Gotan stir fry sauce in the fridge.
1 + 1 = 2, I immediately thought of making a stir-fry with these 3 dishes.
For a change for meat now bought shrimp.
Together with some lettuce, tomatoes and onions that I still had in stock; I cooked this dish together.
It turns out to be a great combination too. I will use shrimp more often in the future.
🇳🇱
PAPRIKA-PREI ROERBAK MET GARNALEN EN SALADE
2 personen / 414 kcal per portie
Ingrediënten:
- 1 eetlepel olie
- 2 middelgrote uien
- 1 rode paprika
- 200 gram prei
- 100 gram garnalen
- 2 eetlepels roerbaksaus oyster-garlic
- 125 gram witte rijst
- 2 tomaten
- 100 gram ijsbergsla
- peterselie
Bereiding:
Kook de rijst volgens omschrijving op de verpakking. Snipper de ui. Snijd de prei in ringen. Snijd de paprika in halve reepjes. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten, snijd de tomaten verder in blokjes. Meng de sla met de tomaten in een schaal. Verhit de olie in een wok en fruit de ui in 2 minuten, voeg de prei en paprika toe en roerbak voor 4 minuten. Voeg de roerbaksaus toe en verwarm voor 2 minuten. Voeg de garnalen toe en verwarm 1 minuut mee. Serveer roerbak met rijst. Decoreer met peterselie.
🇬🇧
BELL PEPPER-LEEK STIR-FRY WITH SHRIMP AND SALAD
2 persons / 414 calories per portion
Ingredients:
- 1 tablespoon oil
- 2 medium sized onions
- 1 bell pepper
- 200 grams leek
- 100 grams shrimp
- 2 tablespoons stir-fry sauce oyster-garlic
- 125 grams white rice
- 2 tomatoes
- 100 grams iceberg lettuce
- parsley
Preparation:
Cook the rice as described on the package. Chop the onion. Cut the leek into rings. Cut the bell pepper into half strips. Cut the tomatoes into quarters and remove the seeds, further dice the tomatoes. Mix the lettuce with the tomatoes in a bowl. Heat the oil in a wok and fry the onion for 2 minutes, add the leek and bell pepper and stir-fry for 4 minutes. Add the stir-fry sauce and heat for 2 minutes. Add the shrimp and heat for 1 minute. Serve stir-fry with rice. Decorate with parsley.
Bron: max600kcal
Reactie plaatsen
Reacties