

Vorige week stond dit gerecht eigenlijk al op mijn planning. Maar op Instagram zag ik bij een mede-blogger homechefclaudia ook al een Foe Yong Hai gerecht voorbij komen, ik vond dat ik even moest wachten. Vandaag mijn bereide versie met toevoeging van garnalen.
Het recept heb ik gevonden op internet bij Jolande Vos, ik ga meer recepten bekijken van haar.
De bereiding vraagt wat tijd, het staat niet zoals bij de Chinees in 5 minuten op tafel. De groenten-mix en saus zou je van te voren kunnen maken, dan lukt het wel wat sneller. Zelf vond ik dit gerecht nog lekkerder dan bij de Chinees.
Alleen de presentatie kon wel iets beter vind ik zelf. De saus is mogelijk wat te ver ingedikt of de hoeveelheid was iets te weinig. De volgende keer maak ik in ieder geval meer.
Het is zekers de moeite waard om dit gerecht na te maken volgers.
TIP: Wil je het gerecht vegetarisch maken dan kan je de garnalen en vissaus weg laten.
🍽
Last week this dish was already on my schedule. But on Instagram I also saw a Foe Yong Hai dish with a fellow blogger homechefclaudia, I thought I'd have to wait a while. Today my version with the addition of prawns.
I found the recipe on the internet at Jolande Vos, I am going to view more recipes from her.
The preparation takes some time, it is not on the table in 5 minutes like the Chinese. You could make the vegetable mix and sauce in advance, then it will work a bit faster. I found this dish even better than with the Chinese.
Only the presentation could be a little better I think. The sauce may have thickened a bit too far or the amount was a bit too low. Next time I will make more.
It is certainly worthwhile to imitate this dish followers.
TIP: If you want to make the dish vegetarian, you can omit the shrimp and fish sauce.
🇳🇱
FOE YONG HAI – MET GARNALEN
2 personen / 570 kcal per portie
Ingrediënten:
- 2½ eetlepels olie
- ½ ui, fijngesnipperd
- 75 gram dunne prei, in dunne ringetjes
- 50 gram peen julienne
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 1 eetlepel vissaus
- ½ gedroogde peterselie
- 50 gram doperwten
- 4 eieren
- 100 gram roze garnalen
- 75 gram taugé
- 75 ml tomatenketchup
- 1 eetlepel ketjap manis
- ½ eetlepel witte wijnazijn
- ½ theelepel gemberpoeder
- 100 gram witte rijst
- zout, versgemalen peper
Bereiding:
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Fruit ui, prei, wortel, de helft van de knoflook ca. 3 minuten. Roer erdoor: vissaus en peterselie en bak even mee. Breng op smaak met zout en peper. Haal van vuur en zet apart. Kook ondertussen de witte rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Maak de tomatensaus. Meet af in een maatbeker: tomatenketchup, 50 ml warm water, ketjap manis, azijn en gemberpoeder. Roer door elkaar. Verwarm een ½ eetlepel olie in een steelpan. Fruit de knoflook, al roerende ca. 1 minuut tot het lichtbruin is. Voeg het tomatenmengsel toe en breng aan de kook. Laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. Klop intussen de eieren los met een garde. Voeg toe: gebakken groenten, garnalen, taugé, zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak het eimengsel tot een omelet met deksel op de pan, sla de omelet om en verdeel in 2 stukken. Roer de doperwten door de tomatensaus en breng opnieuw aan de kook. Serveer de omelet met de tomatensaus en rijst.
🇬🇧
FOE YONG HAI - WITH SHRIMP
2 persons / 570 kcal per portion
Ingredients:
- 2½ tablespoons oil
- ½ onion, finely chopped
- 75 gram thin leek, in thin rings
- 50 grams carrot julienne
- 2 cloves of garlic, chopped
- 1 tablespoon fish sauce
- ½ tablespoon dried parsley
- 50 grams young field peas
- 4 eggs
- 100 grams pink prawns
- 75 grams bean sprouts
- 75 ml tomato ketchup
- 1 tablespoon sweet soy sauce
- ½ tablespoon white wine vinegar
- ½ teaspoon ginger powder
- 100 grams white rice
- salt, freshly ground pepper
Heat 1 tablespoon of oil in a frying pan. Fry onion, leek, carrot, 1 glove of garlic for about 3 minutes. Stir the fish sauce and parsley and fry briefly into it. Season with salt and pepper. Remove from heat and set aside. Meanwhile, cook the white rice according to the instructions on the package. Make the tomato sauce. Measure in a measuring cup: tomato ketchup, 50 ml of warm water, sweet soy sauce, vinegar and ginger powder. Stir together. Heat a ½ tablespoon of oil in a saucepan. Fry 1 glove of garlic, stirring for about 1 minute until it is light brown. Add the tomato mixture and bring to the boil. Let it simmer for about 5 minutes. In the meantime, beat the eggs with a whisk. Add the fried vegetables, shrimp, bean sprouts, salt and pepper. Heat 1 tablespoon of oil in a frying pan. Bake the egg mixture into an omelet with cover on the pan. Stir the peas into the tomato sauce and bring to the boil again. Serve the omelet with the tomato sauce and rice.
Bron: Jolande Vos
Reactie plaatsen
Reacties