TERIYAKI-GARNAAL-SPIESJE / TERIYAKI PRAWN SKEW

Jeetje wat een dag is dit zeg. Om 17:30 (15 maart 2019) weer extra regels ter voorkoming van uitbreiding van het Corona-virus. Nu sluiten ook alle bars en restaurants. Dit thuis-restaurant blijft gewoon open hoor.

Ik moet wel zeggen dat mijn ‘mind’ op volle toeren draait. Ik heb dan wel op dit moment geen chemokuur of andere kuur voor mijn aanwezige tumoren (ook in mijn longen) en ik val hierdoor niet bij de risicogroep (hoop ik), maar toch… een ‘mind’ afsluiten is best lastig.

Daarom maar mijn energie weer steken in een eenvoudig maar wel zeer lekker gerechtje.

Het lijkt wel feest met de garnalen op de spies.

🍽

What a day this it is. At 5:30 pm (March 15, 2020) additional rules to prevent the spread of the Corona virus. Now all bars and restaurants are also closing.
This home restaurant just stays open though.

I have to say that my mind is running at full speed. I do not currently have a chemotherapy or other cure for my existing tumors (also in my lungs) and I do not fall into the risk group (I guess), but still ... closing a "mind" is quite difficult.

That's why I put my energy back into a simple but very tasty dish.

It looks like a party with the shrimp on the skewer.

🇳🇱

TERIYAKI­-GARNAAL-SPIESJE

 

2 personen / 457 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 100 gram garnalen (gekookt en gepeld)
  • 50 ml woksaus teriyaki
  • 150 gram pandanrijst
  • ½ Chinese kool
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teen knoflook
  • 25 gram ongezouten pinda's

 

Bereiding:

Meng de garnalen in een kom met de helft van de teriyaki woksaus. En laat ze 10 minuten marineren. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze uitdampen. Rijg ondertussen de garnalen aan de satéprikkers. Snijd de Chinese kool in reepjes. En snijd de knoflook fijn. Hak de pinda’s grof. Verhit de olie in een wok, voeg de knoflook en kool toe en roerbak 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan en bak de spiesjes 2 minuten op middelhoog vuur. Keer halverwege en voeg de rest van de saus toe. Schep de rijst op 2 borden of in schalen. Leg de spiesjes en kool erbij. Bestrooi de kool met de pinda's.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 457 kcal

Eiwit: 18,4 gram

Koolhydraten: 65,7 gram

  • waarvan suikers: 5,7 gram

Vet: 13,2 gram

Vezels: 2,8 gram

Zout: 1,7 gram

 

TERIYAKI GARNAAL SPIESJE
PDF – 907,6 KB 222 downloads

🇬🇧

TERIYAKI PRAWN SKEW

 

2 persons / 457 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 100 grams shrimps (boiled and peeled)
  • 50 ml wok sauce teriyaki
  • 150 grams pandan rice
  • ½ Chinese cabbage
  • 1 tablespoon oil
  • 1 clove of garlic
  • 25 grams unsalted peanuts

 

Preparation:

Mix the shrimps in a bowl with half of the teriyaki wok sauce. Let them stand marinate for 10 minutes. Cook the rice according to the instructions on the package and let it evaporate. Meanwhile, thread the shrimp onto the skewers. Cut the Chinese cabbage into strips. And finely chop the garlic. Roughly chop the peanuts. Heat the oil in a wok, add the garlic and cabbage and stir fry over medium heat for 4 minutes. Season with salt and pepper. Heat a skillet and cook the skewers over medium heat for 2 minutes. Turn halfway through and add the rest of the sauce. Spoon the rice on 2 plates or in bowls. Add the skewers and cabbage. Sprinkle the cabbage with the peanuts.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 457 kcal

Protein: 18.4 grams

Carbohydrates: 65.7 grams

  • including sugars: 5.7 grams

Fat: 13.2 grams

Fiber: 2.8 grams

Salt: 1.7 grams

 

TERIYAKI PRAWN SKEW
PDF – 905,7 KB 248 downloads

Bron: AH Allerhande / max600kcal

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb