

Het was gister snijdend koud daar hoort gewoon een lekkere runderstoofpot bij. Dit gerecht is lekker pittig van smaak door de toevoeging van de chilivlokken. Het rook ook lekker in de keuken, de geur van het warme bier en de knoflook. Dit is weer eens een andere versie van een runderstoof. We hebben ervan genoten, vandaag de rest opwarmen en eten bij de lunch met een broodje.
🍽
It was bitterly cold yesterday, which just goes with a tasty beef stew. This dish has a nice spicy taste due to the addition of the chili flakes. It also smelled nice in the kitchen, the smell of the warm beer and garlic. This is yet another version of a beef stew. We enjoyed it, warm up the rest today and eat with a sandwich for lunch.
🇳🇱
RUNDERSTOOFPOT MET BIER
4 personen / 595 kcal per persoon
Ingrediënten
- 600 gram Ierse runderlappen
- 2 theelepels chilivlokken of poeder
- 35 gram ongezouten roomboter
- 2 tenen knoflook
- 4 stengels bleekselderij
- 300 gram koolrapen (panklaar, zak)
- 1 vleesbouillontablet
- 330 ml Premium Pilsener
- 200 ml kraanwater
- 3 plakjes ontbijtkoek
- peper en zout
Bereiding:
Laat de runderlappen op kamertemperatuur komen en snijd in grove stukken. Bestrooi met zout, peper en chilivlokken of poeder. Verhit in braadpan boter en bak rundvlees in ca. 5 min. rondom bruin. Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Schil de bleekselderij met de dunschiller, snijd in stukken van 2 cm en spoel af. Schep de knoflook, bleekselderij en koolraap door het vlees en bak ca. 3 min. zachtjes mee. Kruimel het bouillontablet erboven. Schenk langs de rand van de pan het bier en 200 ml warm water bij het vlees. Breng het geheel tegen de kook aan en laat het vlees afgedekt in ca. 2 1/2 - 3 uur zachtjes gaar stoven. Snijd de ontbijtkoek in blokjes en schep door het stoofvocht. Verwarm al roerend de stoofpot nog ca. 3 min. tot het vocht mooi gebonden is. Breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 595 kcal
Eiwit: 36,0 gram
Koolhydraten: 54,4 gram
- waarvan suikers: 11,5 gram
Vet: 22,4 gram
Vezels: 4,9 gram
Zout: 1,8 gram
🇬🇧
BEEF STEW WITH BEER
4 persons / 595 kcal per person
Ingredients
- 600 grams of Irish beef steak
- 2 teaspoons of chili flakes or powder
- 35 grams of unsalted butter
- 2 cloves of garlic
- 4 stalks of celery
- 300 grams of turnips (ready to cook, bag)
- 1 meat stock tablet
- 330 ml Premium Pilsener
- 200 ml tap water
- 3 slices of gingerbread
- pepper and salt
Preparation:
Let the steak come to room temperature and cut into chunks. Sprinkle with salt, pepper and chili flakes or powder. Heat butter in a frying pan and brown the beef for about 5 minutes. Meanwhile, peel and slice the garlic. Peel the celery with the vegetable peeler, cut into 2 cm pieces and rinse. Spoon the garlic, celery and turnips into the meat and fry gently for about 3 minutes. Crumble the stock tablet on top. Pour the beer and 200 ml of warm water along the edge of the pan. Bring to the boil and let the meat simmer, covered, for about 2 1/2 - 3 hours. Cut the gingerbread into cubes and add the cooking liquid. Heat the stew for about 3 minutes while stirring until the moisture is nicely bound. Season with salt and pepper.
Nutritional value per person:
Energy: 595 kcal
Protein: 36.0 grams
Carbohydrates: 54.4 grams
- including sugars: 11.5 grams
Fat: 22.4 grams
Fiber: 4.9 grams
Salt: 1.8 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @celavita.nl @verstegennl @heinekennl @maggi_nederland
Bron: AH Allerhande Magazine 2003 nr. 01
Reactie plaatsen
Reacties