

Bij het lezen van de laatste Allerhande van AH zag ik een recept staan van deze erwtensoep. Een soep waar ik wel trek in had vandaag. Een dag van kou, regen en mist, een dag dat we de tuin versierd hebben met kerstverlichting.
Ik had alleen mijn bril niet op tijdens het lezen van de Allerhande en zag niet dat de door AH berekende hoeveelheid kcal veel hoger was dan mijn max. 600 kcal. Dus even een kleine aanpassing gedaan, de helft van de chorizo gebruikt en ik zat onder mijn limiet.
Wat is dit een heerlijk kruidige erwtensoep, dit door de toevoeging van de chorizo. Verwacht geen dikke soep, ik vind deze uitvoering lekkerder. Deze winter komt deze nog wel een keer op tafel.
🍽
When reading the latest Allerhande (Dutch food magazine) from Albert Heijn I saw a recipe for this pea soup.A soup that I felt like today. A day of cold, rain and fog, a day when we decorated the garden with Christmas lights.
I just did not wear my glasses while reading the Allerhande and did not see that the amount of kcal calculated by AH was much higher than my max. 600 kcal. So I made a small adjustment, used half of the chorizo and I was below my limit.
What a delicious spicy pea soup, this because of the addition of the chorizo. Don't expect a thick soup, I like this version better. This winter it will be on the table again.
🇳🇱
ERWTENSOEP MET CHORIZO EN KIKKERERWTEN
4 personen / 592 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 300 gram gedroogde spliterwten
- 2 liter water
- 2 kippenbouillonblokjes
- 2 laurierblaadjes
- 250 gram winterpeen
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 125 gram chorizoworst
- 400 gram kikkererwten in blik
- 15 gram verse platte peterselie
- 250 gram fijne diepvries tuinerwten
Bereiding:
Doe de spliterwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Doe samen met het water, de bouillonblokjes en laurierblaadjes in een soeppan en breng aan de kook. Laat 40 min. op laag vuur koken. Roer af en toe. Schil en snijd ondertussen de peen in dunne plakjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in dunne plakjes. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Voeg de peen, ui en knoflook toe aan de soep en laat nog 20 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het bakvet. Verwijder de laurierblaadjes uit de soep en schenk het chorizobakvet erbij. Pureer met de staafmixer tot een egale soep. Voeg de kikkererwten, tuinerwten en peterselie toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur. Schep de soep in diepe kommen en verdeel de chorizo erover.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 592 kcal
Eiwit: 32,8 gram
Koolhydraten: 66,7 gram
- waarvan suikers: 10,8 gram
Vet: 18,0 gram
Vezels: 15,5 gram
Zout: 3,9 gram
🇬🇧
PEA SOUP WITH CHORIZO AND CHICKPEAS
4 persons / 592 kcal per person
Ingredients:
- 300 grams of dried split peas
- 2 liters of water
- 2 chicken stock cubes
- 2 bay leaves
- 250 grams of carrot
- 2 medium onions
- 2 cloves of garlic
- 125 grams of chorizo sausage
- 400 grams of canned chickpeas
- 15 grams of fresh flat parsley
- 250 grams of fine frozen garden peas
Preparation:
Place the split peas in a colander and rinse under cold running water. Put together with the water, stock cubes and bay leaves in a stockpot and bring to the boil. Cook on low heat for 40 minutes. Stir occasionally. In the meantime, peel and cut the carrot into thin slices. Chop the onions and finely chop the garlic. Cut the chorizo into thin slices. Place the chickpeas in a colander and rinse under cold running water. Drain well. Finely chop the parsley. Add the carrot, onion and garlic to the soup and simmer for another 20 minutes. Stir frequently. Meanwhile, heat a frying pan without oil or butter and fry the chorizo for 10 minutes on medium heat until golden brown and crispy. Remove with a slotted spoon and drain on kitchen paper. Save the shortening. Remove the bay leaves from the soup and add the chorizo shortening. Puree with the hand blender to a smooth soup. Add the chickpeas, garden peas and parsley and heat for another 5 minutes on low heat. Spoon the soup into deep bowls and divide the chorizo over it.
Nutritional value per person:
Energy: 592 kcal
Protein: 32.8 grams
Carbohydrates: 66.7 grams
- including sugars: 10.8 grams
Fat: 18.0 grams
Fiber: 15.5 grams
Salt: 3.9 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @hakgroenten @bonduelle_nl @euroma_nl #erwtensoep
Bron: AH Allerhande Magazine 2020 nr. 09 nov – 06 dec
Reactie plaatsen
Reacties