

Vandaag weer eens een gerecht die een mede foodblogger op zijn/haar Instagram pagina heeft gepost.
.Een heerlijke stamppot van @thisfitmymacros.recipes, wie dit precies is weet ik niet maar dit is wat zij/hij erover schreef ‘En dit wordt mijn avondeten straks op het werk. Ik ben zelf geen mega fan van stamppotjes maar mijn vriend wel, dus ik maak ze toch vrij regelmatig. Dit is er eentje die ik wel heel erg lekker vind!’
Nou deze wordt hier ook nog wel eens gemaakt, zeer makkelijk uit te voeren en door het stoven is de prei heerlijk zacht. Dank voor de inspiratie.
🍽
Today a dish that a fellow food blogger posted on his / her Instagram page.
A delicious stew from @thisfitmymacros.recipes, I don't know who this is exactly, but this is what she / he wrote about it "And this will be my dinner at work later. I'm not a huge fan of ‘stamppotjes’ myself, but my friend is, so I make them quite regularly. This is one that I really like! "
Well, this is also sometimes made here, very easy to carry out and the stew makes the leek wonderfully soft. Thanks for the inspiration.
🇳🇱
PREI KERRIE STAMPPOT MET OUDE KAAS
2 personen / 588 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 400 gram aardappelen
- 400 gram prei
- 60 gram crème fraîche light
- 30 gram geraspte oude kaas
- 2 stuks Duitse biefstuk
- 10 gram ongezouten roomboter
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel kerriepoeder
- peper en zout
Bereiding:
Snijd de prei in ringen. Stoof de prei samen met de kerrie, peper en wat zout in de boter op zacht vuur. Neem je tijd en laat de prei lekker lang garen. Let erop dat de prei niet bruint. Gaat het toch wat snel? Voeg dan een klein beetje water toe. Kook ondertussen de aardappelen in 15-18 minuten gaar in water met zout en giet deze af. Bewaar wat kook vocht. Doe de prei bij de aardappelen en stamp het geheel fijn met de crème fraîche en de geraspte oude kaas. Indien nodig kan je ook nog wat kookvocht gebruiken. Bak ondertussen de Duitse biefstukken in wat olijfolie, de duur is afhankelijk van hoe gebakken je de biefstukken wil hebben. Ca. 6 minuten per kant voor medium.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 588 kcal
Eiwit: 35,7 gram
Koolhydraten: 47,8 gram
- waarvan suikers: 10,6 gram
Vet: 26,5 gram
Vezels: 9,4 gram
Zout: 2,6 gram
🇬🇧
LEEK CURRY ‘STAMPOT’ WITH OLD CHEESE
2 persons / 588 kcal per person
Ingredients:
- 400 grams of potatoes
- 400 grams of leek
- 60 grams of crème fraiche light
- 30 grams of grated old cheese
- 2 pieces of German steak
- 10 grams of unsalted butter
- 1 tablespoon of olive oil
- 1 teaspoon of curry powder
- pepper and salt
Preparation:
Cut the leek into rings. Stew the leek together with the curry, pepper and some salt in the butter over a low heat. Take your time and let the leek cook for a long time. Make sure the leek does not brown. Is it a bit fast after all? Then add a little bit of water. In the meantime, boil the potatoes for 15-18 minutes in salted water and drain. Reserve some cooking liquid. Add the leek to the potatoes and mash it finely with the crème fraiche and grated old cheese. If necessary, you can also use some cooking water. Meanwhile, fry the German steaks in some olive oil, the duration depends on how fried you want the steaks to be. Approx. 6 minutes per side for medium.
Nutritional value per person:
Energy: 588 kcal
Protein: 35.7 grams
Carbohydrates: 47.8 grams
- including sugars: 10.6 grams
Fat: 26.5 grams
Fiber: 9.4 grams
Salt: 2.6 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @ #kanker #cancer @celavita.nl @thisfitmymacros.recipes #stamppot
Bron: @thisfitmymacros.recipes (Instagram)
Reactie plaatsen
Reacties