KNOLSELDERIJ-SPITSKOOLSCHOTEL MET PITTIG GEHAKT / CELERIAC - POINTED CABBAGE DISH WITH SPICY MINCE

Vandaag een uitstapje naar een andere bron van recepten aangezien de website van AH eruit lag. Ik kwam terecht op BOODSCHAPPEN magazine die uitgegeven wordt door o.a. de VOMAR en DEKA markt.

Mijn eerste gerecht waar ik knolselderij in gebruikt heb. Moet zeggen, de smaak hiervan, niet wetend welke dat zou moeten zijn, viel mij niet op bij het eten. Wel was het gerecht goed kruidig. Ik was wat bang dat de rode peper te overheersend zou zijn. Maar dit was niet het geval.

Dit gerecht was een leuk uitstapje naar een andere bron. Ik ga ook weer eens tijd maken om recepten van mede-bloggers na te maken. Ik heb genoeg recepten opgeslagen op mijn Instagram pagina.

🍽

Today a trip to a different source of recipes since AH's website was down. I ended up on ‘Boodschappen’ a food magazine which is published by the VOMAR and DEKA market, among others.

My first dish where I used celeriac. Have to say, the taste of this, not knowing which one it should be, did not strike me when eating. However, the dish was spicy. I was a bit worried that the red pepper would be too dominant. But this was not the case.

This dish was a fun trip to another source. I'm also going to make time to recreate recipes from fellow food bloggers. I have saved enough recipes on my Instagram page.

πŸ‡³πŸ‡±

KNOLSELDERIJ-SPITSKOOLSCHOTEL MET PITTIG GEHAKT

 

4 personen / 559 kcal per persoon

 

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 250 gram kruimige aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 500 gram mager gehakt
  • 1 rode peper
  • 4 eetlepels tomatensaus
  • 1 spitskool
  • 80 gram Parrano snippers / rasp
  • peper en zout

 

Bereiden

Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Pel de knoflook. Kook de knolselderij, aardappel en knoflook 15 minuten in water met zout. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snipper de ui. En hak de rode peper fijn. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak op een hoge stand in een paar minuten rul. Voeg de rode peper en tomatensaus toe en laat het gehakt afgedekt nog 5 minuten sudderen. Giet de aardappel en selderij af en stamp fijn. Breng deze puree flink op smaak met zout en peper. Snijd de spitskool in reepjes. Verdeel de helft van de gehaktsaus over de ovenschaal en dek af met de helft van de spitskool. Druk de kool goed aan en verdeel hier de helft van de knolselderijpuree over. Bestrooi met de helft van de kaas. Vervolg met een tweede laag gehakt, kool en puree en bestrooi met de rest van de kaas. Gratineer de schotel in circa 15 minuten hoog in de oven.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 559 kcal

Eiwit: 40,3 gram

Koolhydraten: 38,6 gram

  • waarvan suikers: 12,3 gram

Vet: 26,5 gram

Vezels: 8,9 gram

Zout: 1,9 gram

KNOLSELDERIJ SPITSKOOLSCHOTEL MET PITTIG GEHAKT
PDF – 1,7 MB 219 downloads

πŸ‡¬πŸ‡§

CELERIAC - POINTED CABBAGE DISH WITH SPICY MINCE

 

4 persons / 559 kcal per person

 

Ingredients

  • 1 celeriac
  • 250 grams of floury potatoes
  • 2 cloves of garlic
  • 1 tablespoon of olive oil
  • 1 onion
  • 500 grams of lean ground beef
  • 1 red pepper
  • 4 tablespoons of tomato sauce
  • 1 pointed cabbage
  • 80 grams of Parrano chips / grater
  • pepper and salt

 

Prepare

Peel and dice the celeriac. Peel the garlic. Boil the celeriac, potato and garlic in salted water for 15 minutes. Preheat the oven to 200ºC. Chop the onion. And finely chop the red pepper. Heat the oil and fry the onion for about 5 minutes. Add the minced meat and fry on a high setting for a few minutes. Add the red pepper and tomato sauce and let the minced meat simmer covered for another 5 minutes. Drain and mash the potato and celery. Season this puree well with salt and pepper. Cut the pointed cabbage into strips. Divide half of the minced meat sauce over the baking dish and cover with half of the pointed cabbage. Press the cabbage well and spread half of the celeriac puree over it. Sprinkle with half of the cheese. Follow with a second layer of ground beef, cabbage and mash and sprinkle with the rest of the cheese. Gratinate the dish in about 15 minutes high in the oven.

 

Nutritional value per person:

Energy: 559 kcal

Protein: 40.3 grams

Carbohydrates: 38.6 grams

  • including sugars: 12.3 grams

Fat: 26.5 grams

Fiber: 8.9 grams

Salt: 1.9 grams

CELERIAC POINTED CABBAGE DISH WITH SPICY MINCE
PDF – 1,7 MB 233 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn #kanker #cancer @heinz_nl @celavita.nl @parranonl #ovenschotel @vomar_voordeelmarkt @dekamarkt _

 

Bron: Boodschappen Magazine nr. 3 van 2018

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb