

Dit keer een recept waarbij het pitabroodje niet gebruikt wordt om te vullen maar wordt gebruikt als bijgerecht. Een fijne salade met het gekruide gehakt maakt samen het gerecht.
🍽
This time a recipe where the pita bread is not used for filling but is used as a side dish. A nice salad with the seasoned minced meat together makes the dish.
🇳🇱
PITA MET GEKRUID GEHAKT EN PAPRIKA-TOMAATSALADE
2 personen / 529 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 1 ui
- 125 gram kastanjechampignons
- 200 gram mager rundergehakt
- 20 gram mix voor gehakt
- ½ eetlepel Italiaanse kruiden
- 2 volkoren pitabroodjes
- 125 gram cherrytomaten
- 100 gram gegrilde rode paprika's in pot
- 30 gram veldsla
- 50 gram witte kaas
- peper en zout
Bereiding:
Snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt met de mix voor gehakt, kruiden en wat peper 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui en champignons toe en bak 4 min. Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de cherrytomaten. Laat de paprika uitlekken en vang ½ el vocht op. Snijd de paprika in reepjes van 1 cm breed en meng samen met het vocht en de cherrytomaten door de veldsla. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het gehaktmengsel en de salade over de borden. Verkruimel de witte kaas erover en serveer de pitabroodjes erbij.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 529 kcal
Eiwit: 35,1 gram
Koolhydraten:50,1 gram
- waarvan suikers: 7,9 gram
Vet: 19,0 gram
Vezels: 9,5 gram
Zout: 3,0 gram
🇬🇧
PITA WITH SPICED MINCE MEAT AND PAPRIKA TOMATO SALAD
2 persons / 529 kcal per person
Ingredients:
- 1 onion
- 125 grams of chestnut mushrooms
- 200 grams of lean ground beef
- 20 grams mix for minced meat
- ½ tablespoon of Italian herbs
- 2 whole meal pita breads
- 125 grams of cherry tomatoes
- 100 grams of grilled red peppers in a pot
- 30 grams of lamb's lettuce
- 50 grams of white cheese
- pepper and salt
Preparation:
Chop the onion. Wipe and quarter the mushrooms. Heat a frying pan without oil or butter and fry the minced meat with the mix for minced meat, herbs and some pepper for 5 minutes on medium heat. Add the onion and mushrooms and fry for 4 minutes. Meanwhile, heat the pita bread according to the instructions on the package. Halve the cherry tomatoes. Drain the bell pepper and collect ½ tbsp liquid. Cut the bell pepper into 1 cm wide strips and mix with the liquid and cherry tomatoes through the lamb's lettuce. Season with pepper and salt if desired. Divide the minced meat mixture and the salad among the plates. Crumble over the white cheese and serve with the pita breads.
Nutritional value per person:
Energy: 529 kcal
Protein: 35.1 grams
Carbohydrates: 50.1 grams
- including sugars: 7.9 grams
Fat: 19.0 grams
Fiber: 9.5 grams
Salt: 3.0 grams
Bron: AH Receptkaart 2017 week 35-36
Reactie plaatsen
Reacties