

Ik was op zoek naar een gevulde burger, die ook nog eens binnen mijn maximale hoeveelheid van 600 kcal viel, en ik kwam terecht bij dit gerecht.
Door het gebruik van de wortel pompoen spread en de kastanjechampignons is het ook echt wel een herfstburger geworden. De ingrediënten vormde samen een goed geheel.
π½
I was looking for a filled burger, which was also within my maximum amount of 600 kcal, and I ended up with this dish.
The use of the carrot pumpkin spread and the chestnut mushrooms have really turned it into an autumn burger. The ingredients together formed a good whole.
π³π±
HERFSTBURGER
2 personen / 530 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 2 Black Angus burgers
- ½ eetlepel olijfolie
- 125 gram kastanjechampignons
- 2 bakkersbollen spelt
- 75 gram wortel pompoen spread
- 50 gram eikenbladslamelange
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel gebakken uitjes
- peper en zout
Bereiding:
Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Verhit een contactgrillpan en gril de Black Angusburgers in 6 minuten bruin en gaar. Verhit ondertussen in een koekenpan de olijfolie en bak kastanjechampignons 5 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de speltbollen open en besmeer de boven- en onderkant met groentespread. Verdeel over de onderkanten wat eikenbladslamelange en kastanjechampignons. Leg op elk broodje een burger en verdeel de ketchup en gebakken uitjes over de burgers. Serveer de herfstburger met de rest aan sla en kastanjechampignons.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 530 kcal
Eiwit: 33,1 gram
Koolhydraten: 36,7 gram
- waarvan suikers: 7,4 gram
Vet: 26,9 gram
Vezels: 3,6 gram
Zout: 2,4 gram
π¬π§
AUTUMN BURGER
2 persons / 530 kcal per person
Ingredients:
- 2 Black Angus burgers
- ½ tablespoon of olive oil
- 125 grams of chestnut mushrooms
- 2 baker's buns spelt
- 75 grams of carrot pumpkin spread
- 50 grams of mixed lettuce
- 1 tablespoon of ketchup
- 1 tablespoon of fried onions
- pepper and salt
Preparation:
Cut the chestnut mushrooms into slices. Heat a contact grill pan and grill the Black Angus burgers for 6 minutes until brown and done. Meanwhile, heat the olive oil in a frying pan and fry chestnut mushrooms for 5 minutes on high heat. Season with salt and pepper. Cut open the buns and spread the top and bottom with vegetable spread. Divide some mixed lettuce and chestnut mushrooms over the bottoms. Place a burger on each sandwich and divide the ketchup and fried onions over the burgers. Serve the autumn burger with the rest of lettuce and chestnut mushrooms.
Nutritional value per person:
Energy: 530 kcal
Protein: 33.1 grams
Carbohydrates: 36.7 grams
- including sugars: 7.4 grams
Fat: 26.9 grams
Fiber: 3.6 grams
Salt: 2.4 grams
Bron: AH Allerhande magazine 2016 nr. 10
Reactie plaatsen
Reacties