ITALIAANS STOOFVLEES MET PASTA ALL’UOVO / ITALIAN STEW WITH PASTA ALL'UOVO

Wat een feest was het om dit gerecht te maken voor mijn moeder en haar vriend in deze COVID-19 periode. Een gerecht wat hoort bij het vieren van 1 jaar actief bezig zijn op Instagram met @max600kcal. Een jaar waarin ik 15,3 kg ben afgevallen door mij te houden aan zoveel mogelijk eten van een hoofdgerecht met maximaal 600 kcal-en samen met veel beweging in de vorm van wandelen.

Ik heb het vlees langer laten stoven hierdoor valt het bijna uit elkaar. Zo vind ik het  stoofvlees het lekkerst. De gremolata is zo’n heerlijke toevoeging tot het gerecht, de citroenrasp.. jammie gewoon.

🍽

What a joy it was to make this dish for my mother and her boyfriend during this COVID-19 period. A dish that belongs to the celebration of 1 year of being active on Instagram with @max600kcal. A year in which I lost 15.3 kg by sticking to eating as much as possible of a main course with a maximum of 600 kcal and along with a lot of exercise in the form of walking.

I let the meat stew longer because of this it almost falls apart. That's how I like the stew the best. The gremolata is such a delicious addition to the dish, the lemon zest ... yum just.

🇳🇱

ITALIAANS STOOFVLEES MET PASTA ALL’UOVO

 

6 personen / 580 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 900 gram Iers runder sukadelap
  • 2 eetlepels tarwebloem
  • 20 gram koelverse Italiaanse kruidenmix
  • 3 eetlepels traditionele olijfolie
  • 70 gram tomatenpuree
  • 500 gram trostomaten
  • 300 ml droge witte wijn
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 20 gram verse platte peterselie
  • 500 gram verse pappardelle all’uovo of tagliatelle all’uovo
  • peper en zout

 

Bereiding:

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de riblappen in stukken van 2 x 2 cm. Meng het vlees in een kom met peper, eventueel zout en de bloem. Wikkel om het bosje kruiden, van begin tot eind, een flink stuk keukentouw. Maak vast met een knoop. Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en bak de helft van het vlees bruin. Neem uit de pan. Voeg een nieuwe eetlepel olie toe en bak het 2e deel van het vlees en neem deze ook uit de pan. Verwarm 1 eetlepel olie in de pan en fruit de ui en de helft van de fijngesneden knoflook op laag vuur 5 minuten. Zet het vuur hoger en voeg de tomatenpuree toe. Verwarm al roerend 1 min. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg deze samen met de wijn, Italiaanse kruiden en het vlees toe aan het tomatenpureemengsel. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 3-4 uur stoven, met de deksel op de pan, schep regelmatig om. Is de saus te dun, laat dan even zonder deksel inkoken op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie fijn en meng met het citroenrasp en de rest van de knoflook. Dit mengsel heet gremolata. Bestrooi het vlees vlak voor het serveren met de gremolata. Kook de verse pasta volgens omschrijving op de verpakking.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 580 kcal

Eiwit: 41,8 gram

Koolhydraten: 53,9 gram

  • waarvan suikers: 8,0 gram

Vet: 16,8 gram

Vezels: 4,7 gram

Zout: 1,3 gram

ITALIAANS STOOFVLEES MET PASTA ALLUOVO
PDF – 827,0 KB 254 downloads

🇬🇧

ITALIAN STEW WITH PASTA ALL'UOVO

 

6 persons / 580 kcal per person

 

Ingredients:

  • 2 onions
  • 4 cloves of garlic
  • 900 grams of Irish beef stew
  • 2 tablespoons of wheat flour
  • 20 grams of chilled Italian spice mix
  • 3 tablespoons of traditional olive oil
  • 70 grams of tomato paste
  • 500 grams of vine tomatoes
  • 300 ml dry white wine
  • 1 lemon (scrubbed)
  • 20 grams of fresh flat-leaf parsley
  • 500 grams of fresh pappardelle all'uovo or tagliatelle all'uovo
  • pepper and salt

 

Preparation:

Chop the onions and finely chop the garlic. Cut the ribs into pieces of 2 x 2 cm. In a bowl, mix the meat with pepper, the flour and salt if necessary. Wrap a good length of kitchen twine around the bunch of herbs from start to finish. Fasten with a knot. Heat 1 tablespoon of oil in a frying pan and brown half of the meat. Take out of the pan. Add another tablespoon of oil and fry the second part of the meat and remove it from the pan. Heat 1 tablespoon of oil in the pan and fry the onion and half of the finely chopped garlic over low heat for 5 minutes. Turn up the heat and add the tomato puree. Heat while stirring for 1 minute. Cut the tomatoes into cubes. Add these along with the wine, Italian herbs and meat to the tomato paste mixture. Bring to boil. Let it simmer for 3-4 hours with the lid on the pan, stir regularly. If the sauce is too thin, let it reduce on a high heat without a lid. Season with pepper and salt if desired. Grate the yellow rind of the lemon. Chop the parsley and mix with the lemon zest and the rest of the garlic. This mixture is called gremolata. Just before serving, sprinkle the meat with the gremolata. Cook the fresh pasta according to the description on the package.

 

Nutritional value per person:

Energy: 580 kcal

Protein: 41.8 grams

Carbohydrates: 53.9 grams

  • including sugars: 8.0 grams

Fat: 16.8 grams

Fiber: 4.7 grams

Salt: 1.3 grams

ITALIAN STEW WITH PASTA ALLUOVO
PDF – 820,4 KB 247 downloads

Bron: AH Allerhande Magazine 2014 nr. 01

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb