

Gister was weer tijd om voor mijn moeder en haar vriend te koken. En natuurlijk moest dit weer een verrassend gerecht zijn vond ik zelf.
Het is een open lasagne geworden met verse lasagne vellen. Het was een gok voor mij om dit te kiezen ik ben zelf namelijk geen liefhebber van de lasagne uit de oven gemaakt van de harde lasagne vellen. Maar ik kan je zeggen het was weer een topgerecht. Wat heerlijk kruidig was het door de chipolata worstjes en lekker gevuld met de ui, courgette en tomaten.
π½
Yesterday it was time to cook for my mother and her friend. And of course this had to be another surprising dish I thought myself.
It has become an open lasagna with fresh lasagna sheets. It was a gamble for me to choose this because I am not a fan of the lasagna from the oven made from the hard lasagna sheets. But I can tell you it was another top dish. How wonderfully spicy it was because of the chipolata sausages and nicely filled with onion, zucchini and tomatoes.
π³π±
OPEN LASAGNE MET O.A. RUNDERCHIPOLATA, TOMATEN & COURGETTE
4 personen / 597 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 300 gram runderchipolata
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 2 courgettes
- 400 gram gepelde tomaten in blik
- 250 ml kookroom
- 250 gram verse lasagne all’uovo
- 7½ gram verse basilicum
- 50 gram Parrano snippers
- peper en zout
Bereiding:
Snijd de worsten met een scherp mesje in de lengte in en verwijder het vel. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en snijd in dunne plakjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het worstvlees met de ui en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes. Voeg de courgette toe en bak 5 minuten mee. Voeg de gepelde tomaten en kookroom toe en laat het geheel 5 minuten op middelhoog vuur doorkoken. Duw de tomaten met een houten lepel in kleinere stukjes en breng de mix op smaak met peper en eventueel zout. Kook ondertussen de lasagnevellen in 4 minuten in een ruime pan beetgaar. Hak het basilicum grof. Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel er wat groenten-vlees-mix over. Maak zo op elk bord 2 lagen. Dek af met een lasagnevel, verdeel het kaas erboven en bestrooi met het basilicum.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 597 kcal
Eiwit: 29,5 gram
Koolhydraten: 51,0 gram
- waarvan suikers: 15,9 gram
Vet: 29,1 gram
Vezels: 4,7 gram
Zout: 2,3 gram
π¬π§
OPEN LASAGNE WITH BEEF CHIPOLATA, TOMATOES & ZUCCHINI
4 persons / 597 kcal per person
Ingredients:
- 300 grams of beef chipolata
- 2 medium onions
- 2 cloves of garlic
- 2 zucchini
- 400 grams of peeled canned tomatoes
- 250 ml cooking cream
- 250 grams of fresh lasagna all'uovo
- 7½ grams of fresh basil
- 50 grams of Parrano chips
- pepper and salt
Preparation:
Slice the sausages lengthwise with a sharp knife and remove the skin. Chop the onions and finely chop the garlic. Cut the zucchini into quarters lengthwise and cut into thin slices. Heat a frying pan without oil or butter and fry the sausage meat with the onion and garlic over medium heat for 5 minutes. While cooking, push the meat into smaller pieces with a wooden spoon. Add the zucchini and fry for 5 minutes. Add the peeled tomatoes and cream and simmer for 5 minutes over medium heat. Using a wooden spoon, push the tomatoes into smaller pieces and season the mix with pepper and salt if necessary. Meanwhile, cook the lasagna sheets in a large pan al dente in 4 minutes. Chop the basil coarsely. Place a layer of lasagna on each plate and spread some vegetable-meat mix over it. Make 2 layers like this on each plate. Cover with a lasagna sheet, spread the cheese on top and sprinkle with the basil.
Nutritional value per person:
Energy: 597 kcal
Protein: 29.5 grams
Carbohydrates: 51.0 grams
- including sugars: 15.9 grams
Fat: 29.1 grams
Fiber: 4.7 grams
Salt: 2.3 grams
Reactie plaatsen
Reacties