SPINAZIEFLENSJES MET TARTAAR, WORTEL EN PAPRIKA / SPINACH PANCAKE WITH TARTARE, CARROT AND PAPRIKA

Ik dacht bij dit gerecht dat ik een omelet met spinazie zou eten, maar logisch het werd een flensje/pannenkoek. Een hartige spinazie flensje met tartaar, wortel en paprika. Wat een feest op tafel en heeeeeerlijk.

🍽

With this dish I thought that I would eat an omelet with spinach, but logically it became a pancake. A savory spinach pancake with tartare, carrot and bell pepper. What a party on the table and sooooooooo delicious.

🇳🇱

SPINAZIEFLENSJES MET TARTAAR, WORTEL EN PAPRIKA

 

2 personen / 468 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 62 gram bloem
  • 1 ei
  • 200 ml halfvolle melk
  • 200 gram verse spinazie
  • 10 gram boter
  • 200 gram geraspte worteltjes
  • 2 rundertartaartjes
  • ½ rode paprika
  • peper en zout

 

Bereiding:

Snijd de worteltjes in 2-en en kook ze gaar in 12 minuten. Snij de paprika in reepjes. Verhit een pan zonder boter en bak hierin de tartaartjes in 8 minuten zonder dat ze mooi bruin van buiten worden en nog een beetje rosé zijn van binnen. Roerbak de spinazie in een droge pan. Druk vocht weg in een zeef. Hak de spinazie fijn. Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en breek daarin het ei. Voeg al roerend de melk toe en mix tot een mooi glad beslag. Voeg de spinazie toe aan het beslag en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een klontje boter in een koekenpan, doe er een flinke lepel beslag in en laat dat over de hele bodem van de pan uitvloeien. Bak het flensje 3 minuten tot de onderkant goudbruin is, keer het flensje om en bak de andere kant nog 1 minuut. Bak zo ook het andere flensje. Leg de spinazieflensjes op borden, leg een tartaartje op een helft met wat worteltjes erbij. Klap het flensje dubbel. Leg er wat reepjes paprika bij.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 468 kcal

Eiwit: 33,7 gram

Koolhydraten: 36,9 gram

  • waarvan suikers: 12,1 gram

Vet: 18,9 gram

Vezels: 6,9 gram

Zout: 1,7 gram

SPINAZIEFLENSJES MET TARTAAR WORTEL EN PAPRIKA
PDF – 975,6 KB 198 downloads

🇬🇧

SPINACH PANCAKE WITH TARTARE, CARROT AND PAPRIKA

 

2 persons / 468 kcal per person

 

Ingredients:

  • 62 grams of flour
  • 1 egg
  • 200 ml of semi-skimmed milk
  • 200 grams of fresh spinach
  • 10 grams of butter
  • 200 grams of grated carrots
  • 2 beef tartlets
  • ½ red bell pepper
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cut the carrots in 2 and cook them for 12 minutes until tender. Cut the bell pepper into strips. Heat a pan without butter and fry the tartlets in it for 8 minutes without them browning nicely on the outside and still a little rosé on the inside. Stir fry the spinach in a dry pan. Press away moisture in a sieve. Finely chop the spinach. Place the flour in a bowl, make a well in the center and break the egg in it. Add the milk while stirring and mix to a nice smooth batter. Add the spinach to the batter and mix well. Season with salt and pepper. Heat a knob of butter in a frying pan, add a generous spoonful of batter and let it run all over the bottom of the pan. Bake the pancake for 3 minutes until the bottom is golden brown, turn the pancake over and bake the other side for 1 minute. Bake the other pancake in the same way. Place the spinach pancakes on plates, put a tartar on one half with some carrots on the side. Fold the pancake in half. Add some strips of bell pepper.

 

Nutritional value per person:

Energy: 468 kcal

Protein: 33.7 grams

Carbohydrates: 36.9 grams

  • including sugars: 12.1 grams

Fat: 18.9 grams

Fiber: 6.9 grams

Salt: 1.7 grams

SPINACH PANCAKE WITH TARTARE CARROT AND PAPRIKA
PDF – 978,2 KB 200 downloads

Bron: Ah Allerhande / max600kcal (Instagram)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.