

Vandaag ook een eerder gemaakt gerecht. Moest wel wat aanpassingen doen, mijn bakje met gebakken uitjes waren op 😟. Deze zelf maar even gemaakt. De saus die bij dit gerecht zit is zo lekker. Een biersaus van bruin bier met appelstroop een smaakvolle combinatie en lekker zoet. We hebben er weer van genoten.
🍽
Today also a previously made dish. Had to make some adjustments, my cup of fried onions were empty 😟. Just made this myself. The sauce that comes with this dish is so delicious. A beer sauce of brown beer with apple syrup, a tasty combination and deliciously sweet. We enjoyed it again.
🇳🇱
GEHAKTBALLEN IN BIERSAUS MET KRIELTJES EN SPERZIEBONEN
2 personen / 539 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 300 gram krieltjes
- 10 gram ongezouten roomboter
- ½ eetlepel olie
- 6 Hollandse runderballetjes
- 150 ml donker bier (Kasteel)
- 1½ eetlepel appelstroop
- 300 gram verse sperziebonen
- 1 ui
- zout
Bereiding:
Snijd de ui in halve ringen en bak deze bruin in een koekenpan. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snij ze stukjes, spoel ze, voeg wat water met zout in een pan. Verhit de boter in een koekenpan en bak de runderballetjes in 4 minuten rondom bruin. Voeg het bier en de stroop toe, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur in ca. 7 minuten gaar worden. Neem de balletjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Kook de saus op middelhoog vuur in tot hij aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken. Dit duurt ca. 5 minuten. Prik ondertussen wat gaatjes in de verpakking van de krieltjes en verwarm ze 2 minuten op 900 watt in de magnetron. Verwarm een ½ eetlepel olie en bak ze in de 10 minuten bruin en gaar. Schud om met wat zout. Kook gelijktijdig de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Bestrooi de sperziebonen met de gebakken uitjes. Serveer de gehaktballetjes in biersaus met de sperziebonen en gebakken krieltjes.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 539 kcal
Eiwit: 23,3 gram
Koolhydraten: 50,5 gram
- waarvan suikers: 6,5 gram
Vet: 21,9 gram
Vezels: 9,4 gram
Zout: 2,0 gram
🇬🇧
CHOPPED BALLS IN BEER SAUCE WITH BABY POTATOES AND GREEN BEANS
2 persons / 539 kcal per portion
Ingredients:
- 300 grams baby potatoes
- 10 grams unsalted butter
- ½ tablespoon oil
- 6 Dutch beef balls
- 150 ml brown beer (Kasteel)
- 1½ tablespoons apple syrup
- 300 grams fresh green beans
- 1 onion
- salt
Preparation:
Cut the onion in half rings and fry it brown in a frying pan. Remove the stem from the green beans and cut them into pieces, rinse them, add some water with salt in a pan. Heat the butter in a frying pan and fry the beef balls around brown in 4 minutes. Add the beer and syrup, bring to a boil and cook over medium heat for about 7 minutes. Take the balls out of the pan and keep warm under aluminum foil. Cook the sauce over medium heat until it sticks to the back of a wooden spoon. This takes about 5 minutes. Meanwhile, punch some holes in the bantam packaging and heat them for 2 minutes at 900 watts in the microwave. Heat a ½ tablespoon of oil and fry in the 10 minutes brown and cooked. Shake with some salt. Simmer the green beans for 8 minutes until al dente. Sprinkle the green beans with the fried onions. Serve the meatballs in beer sauce with the green beans and fried potatoes.
Nutritional value per person:
Energy: 539 kcal
Protein: 23.3 grams
Carbohydrates: 50.5 grams
- including sugars: 6.5 grams
Fat: 21.9 grams
Fiber: 9.4 grams
Salt: 2.0 grams
Bron: max600kcal (Instagram)
Reactie plaatsen
Reacties