

Ja daar ben ik weer met mijn aardappelpuree. Zooooo lekker om dit zelf te maken i.p.v. een pakje. Even 20 minuten koken wat melk en boter erbij en je hebt een super gladde puree.
De smaak van de groenten onder de puree kan zelf bepaald worden, wil je het pittiger of kruidiger ga je gang. Ik zeg het zelf, en mijn partner ook, het was weer een toppertje.
🍽
Yes there I am again with my mashed potatoes. Sooo nice to make this yourself instead of a package. Boil for 20 minutes add some milk and butter and you have a super smooth puree.
The taste of the vegetables under the mash can be determined by yourself, if you want it spicier or spicy go ahead. I say it myself, and my partner too, it was another topper.
🇳🇱
MEDITERRANE OVENSCHOTEL MET WORST EN PUREE
2 personen / 574 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 500 gram kruimige aardappelen
- 200 gram runderbraadworsten
- 1 uien
- 1 knoflook
- 1 rode paprika
- 200 gram tomatenblokjes
- ½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
- 50 ml halfvolle melk
- 12 gram ongezouten roomboter
- peper en zout
Bereiding:
Kook de aardappelen in 18-20 min. met weinig water en zout gaar. Snijd de worst in stukjes van ca. 2 cm, de uien in ringen, knoflook fijn en de paprika in repen. Verhit een hapjespan en bak de worst 3 min. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Doe de paprika en knoflook erbij en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe en breng aan de kook en zet het vuur laag. Breng het op smaak met peper en zout. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Giet de aardappelen af en laat op een warmhoudplaatje op laag vuur 2 min. drogen. Verhit ondertussen de melk in een steelpannetje. Pureer de aardappelen met de pureestamper. Klop met een garde de melk en de boter erdoor totdat de puree dik vloeibaar en glad is. Schep het worst-groentemengsel in de ovenschaal(schalen) en verdeel de puree erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 574 kcal
Eiwit: 28,0 gram
Koolhydraten: 56,5 gram
- waarvan suikers: 12,5 gram
Vet: 27,4 gram
Vezels: 7,1 gram
Zout: 2,4 gram
🇬🇧
MEDITERRANEAN OVEN DISH WITH SAUSAGE AND PUREE
2 persons / 574 kcal per person
Ingredients:
- 500 grams of floury potatoes
- 200 grams of beef bratwurst
- 1 onions
- 1 garlic
- 1 red bell pepper
- 200 grams of diced tomatoes
- ½ tablespoon dried Provencal herbs
- 50 ml of semi-skimmed milk
- 12 grams unsalted butter
- pepper and salt
Preparation:
Boil the potatoes for 18-20 minutes with a little water and salt until done. Cut the sausage into pieces of approx. 2 cm, the onions in rings, garlic and the pepper in strips. Heat a skillet and fry the sausage for 3 min. Add the onion and fry for 2 min. Add the bell pepper and garlic and fry for 2 min. Add the tomato cubes and herbs and bring to a boil and reduce the heat to low. Season with salt and pepper. Meanwhile, preheat the oven to 180 °C. Drain the potatoes and let dry on a warming plate over low heat for 2 min. Meanwhile, heat the milk in a saucepan. Puree the potatoes with the puree masher. With a whisk, beat in the milk and butter until the puree is thick and smooth. Spoon the sausage-vegetable mixture into the baking dish(es) and divide the puree over it. Bake in the middle of the oven for about 20 minutes.
Nutritional value per portion:
Energy: 574 kcal
Protein: 28.0 grams
Carbohydrates: 56.5 grams
- including sugars: 12.5 grams
Fat: 27.4 grams
Fiber: 7.1 grams
Salt: 2.4 grams
Bron: AH Allerhande magazine 2012 nr. 01
Reactie plaatsen
Reacties