

Deze zondag een eenvoudig gerechtje op het menu. Een eigen gemaakte ragout gemaakt met kruidige krachtbouillon van Struik. De gele rijst geeft nog wat extra kleur bij het totale gerecht. De ragout kan ook goed gebruikt worden voor het vullen van een ragoutbakjes.
🍽
This Sunday a simple dish on the menu. A homemade ragout made with spicy power broth from Struik. The yellow rice adds some extra color to the total dish. The ragout can also be used for filling ragout trays.
🇳🇱
RUNDERRAGOUT MET RIJST
2 personen / 505 kcal per portie
Ingrediënten:
- 130 gram gele rijst
- 250 gram champignons
- 25 gram ongezouten roomboter
- 35 gram tarwebloem
- ½ pot krachtbouillon rund (350 ml, Struik)
- 200 ml water
- 200 gram fijne doperwten
- peper en zout
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Veeg ondertussen de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Verhit de boter in een hapjespan en bak de champignons 4 minuten op hoog vuur. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg een halve pot krachtbouillon inclusief alle stukjes rundvlees toe en het water. Breng al roerend aan de kook. Laat de ragout nog 7 minuten zachtjes koken. Verhit ondertussen de inhoud van het blik doperwten. Giet af. Breng de ragout indien nodig op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst, ragout en erwten over de borden.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 505 kcal
Eiwit: 18,6 gram
Koolhydraten: 70,2 gram
- waarvan suikers: 3,5 gram
Vet: 14,1 gram
Vezels: 11,3 gram
Zout: 5,4 gram
🇬🇧
BEEF RAGOUT WITH RICE
2 persons / 505 kcal per serving
Ingredients:
- 130 grams yellow rice
- 250 grams mushrooms
- 25 grams unsalted butter
- 35 grams wheat flour
- ½ jar of beef power stock (350 ml, Struik)
- 200 ml tap water
- 200 grams fine peas
Cook the rice according to package directions. Meanwhile, wipe the mushrooms and cut them into quarters. Heat the butter in a frying pan and fry the mushrooms on high heat for 4 minutes. Add the flour and cook over medium heat for 2 minutes. Add half a pot of power stock including all the pieces of beef and the water. Bring to the boil while stirring. Let the ragout simmer for another 7 minutes. Meanwhile, heat the contents of the tin of peas. Drain. Season the ragout with pepper or salt if necessary. Divide the rice, ragout and peas over the plates.
Nutritional value per portion:
Energy: 505 kcal
Protein: 18.6 grams
Carbohydrates: 70.2 grams
- including sugars: 3.5 grams
Fat: 14.1 grams
Fiber: 11.3 grams
Salt: 5.4 grams
Bron: AH Allerhande Receptkaart 2017 week 49-50
Reactie plaatsen
Reacties