RUNDERRAGOUT MET RIJST / BEEF RAGOUT WITH RICE

Deze zondag een eenvoudig gerechtje op het menu. Een eigen gemaakte ragout gemaakt met kruidige krachtbouillon van Struik. De gele rijst geeft nog wat extra kleur bij het totale gerecht. De ragout kan ook goed gebruikt worden voor het vullen van een ragoutbakjes.

🍽

This Sunday a simple dish on the menu. A homemade ragout made with spicy power broth from Struik. The yellow rice adds some extra color to the total dish. The ragout can also be used for filling ragout trays.

🇳🇱

RUNDERRAGOUT MET RIJST

 

2 personen / 505 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 130 gram gele rijst
  • 250 gram champignons
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 35 gram tarwebloem
  • ½ pot krachtbouillon rund (350 ml, Struik)
  • 200 ml water
  • 200 gram fijne doperwten
  • peper en zout

 

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Veeg ondertussen de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Verhit de boter in een hapjespan en bak de champignons 4 minuten op hoog vuur. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg een halve pot krachtbouillon inclusief alle stukjes rundvlees toe en het water. Breng al roerend aan de kook. Laat de ragout nog 7 minuten zachtjes koken. Verhit ondertussen de inhoud van het blik doperwten. Giet af. Breng de ragout indien nodig op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst, ragout en erwten over de borden.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 505 kcal

Eiwit: 18,6 gram

Koolhydraten: 70,2 gram

  • waarvan suikers: 3,5 gram

Vet: 14,1 gram

Vezels: 11,3 gram

Zout: 5,4 gram

RUNDERRAGOUT MET RIJST
PDF – 941,0 KB 247 downloads

🇬🇧

BEEF RAGOUT WITH RICE

 

2 persons / 505 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 130 grams yellow rice
  • 250 grams mushrooms
  • 25 grams unsalted butter
  • 35 grams wheat flour
  • ½ jar of beef power stock (350 ml, Struik)
  • 200 ml tap water
  • 200 grams fine peas

 

Cook the rice according to package directions. Meanwhile, wipe the mushrooms and cut them into quarters. Heat the butter in a frying pan and fry the mushrooms on high heat for 4 minutes. Add the flour and cook over medium heat for 2 minutes. Add half a pot of power stock including all the pieces of beef and the water. Bring to the boil while stirring. Let the ragout simmer for another 7 minutes. Meanwhile, heat the contents of the tin of peas. Drain. Season the ragout with pepper or salt if necessary. Divide the rice, ragout and peas over the plates.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 505 kcal

Protein: 18.6 grams

Carbohydrates: 70.2 grams

  • including sugars: 3.5 grams

Fat: 14.1 grams

Fiber: 11.3 grams

Salt: 5.4 grams

BEEF RAGOUT WITH RICE
PDF – 944,2 KB 260 downloads

Bron: AH Allerhande Receptkaart 2017 week 49-50

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb