

Na het bekijken van de Bonus producten bij AH zag ik dat de rundervinken in de aanbieding waren. Een product wat ik nog niet heb gebruikt bij een eerder gemaakt recept. Met nog een hoeveelheid tomatenblokjes in de koelkast kwam ik op dit gerecht uit.
Het is in 2010 in januari gepubliceerd in de Allerhande, een winters gerecht zou je dan denken. Maar ik vond hem heerlijk fris en ook passend bij de warme dag van vandaag.
De kcal-en zitten aan de max voor mij maar na een sportieve dag vandaag, bijna 43 km gefietst, kunnen we dit wel hebben.
🍽
After looking at the Bonus products at AH (Dutch supermarket chain) I saw that the beef finches were on offer. A product that I have not yet used with in previously made recipes. With an amount of tomato cubes in the fridge, I came up with this dish.
It was published in Allerhande (food magazine) in January 2010, a winter dish you might think. But I found it wonderfully fresh and also suitable for the hot day.
The calories are at the max for me but after a sporty day today, cycled almost 43 km, we can have this.
🇳🇱
RUNDERVINKEN IN BIER
2 personen / 599 kcal per portie
Ingrediënten:
- 130 gram zilvervliesrijst
- 10 gram boter
- 2 rundervinken
- ½ ui
- 175 gram boerensoepgroenten
- 200 gram tomatenblokjes
- ¼ fles trappistenbier dubbel
- peper en zout
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en fruit de ui en de groenten in het braadvet. Snijd het vlees in plakken. Leg de plakken terug in de pan en voeg de tomatenblokjes toe. Schenk het bier er voorzichtig bij. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees nog 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 599 kcal
Eiwit: 24,8 gram
Koolhydraten: 60,2 gram
- waarvan suikers: 8,0 gram
Vet: 25,4 gram
Vezels: 5,3 gram
Zout: 2,4 gram
🇬🇧
BEEF FINCHES IN BEER
2 persons / 599 kcal per serving
Ingredients:
- 130 grams brown rice
- 10 grams butter
- 2 beef finches
- ½ onion
- 175 grams farmer's soup vegetables
- 200 grams tomato cubes (can)
- ¼ bottle Trappist beer double
- pepper and salt
Preparation:
Cook the rice according to package directions. Chop the onion. Heat the butter in a frying pan and brown the meat all around. Remove the meat from the pan and fry the onions and vegetables in the roasting fat. Cut the meat into slices. Return the slices to the pan and add the tomato cubes. Pour the beer carefully. Bring to boil. Turn the heat to low and cook the meat for another 10 minutes. Season with salt and pepper.
Nutritional value per portion:
Energy: 599 kcal
Protein: 24.8 grams
Carbohydrates: 60.2 grams
- including sugars: 8.0 grams
Fat: 25.4 grams
Fiber: 5.3 grams
Salt: 2.4 grams
Bron: AH Allerhande magazine 2010 nr. 01
Reactie plaatsen
Reacties