GEMARINEERDE BIEFSTUKREEPJES MET GROENTEN EN RIJST / MARINATED STEAK STRIPS WITH VEGETABLES AND RICE

In het verleden aten we wel vaak biefstuk met champignons en brood op zaterdag.

Dit keer een luxere variant ☺️

Gemarineerde biefstukreepjes in ketjap, knoflook en sambal. De pittigheid van de marinade kan aangepast worden door meer of sambal toe te voegen. De huidige hoeveelheid sambal maakte de marinade kruidig.

Ik dacht ik presenteer het ook meteen wat luxer, witte tafelkleed met wijn- en waterglas. En de leuke Amsterdamse waterfles van @puurkraanwater. Met uitzicht over het Amstelpark vanaf onze logia op de ZuidAs - Amsterdam.

🍽

In the past we often ate steak with mushrooms and bread on Saturday.

This time a more luxurious variant ☺️

Marinated steak strips in sweet soy sauce, garlic and sambal. The spiciness of the marinade can be adjusted by adding more or sambal. The current amount of sambal made the marinade spicy, not hot.

I thought I would also present it a bit more luxurious, white tablecloth with wine and water glass. And the nice Amsterdam water bottle from @puurraanwater. With a view over the Amstelpark from our logia on the ZuidAs - Amsterdam.

πŸ‡³πŸ‡±

GEMARINEERDE BIEFSTUKREEPJES MET GROENTEN EN RIJST

 

2 personen / 549 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 130 gram pandanrijst
  • 250 gram biefstukken
  • 2½ eetlepel ketjap manis
  • ½ theelepel sambal oelek
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram prei
  • 2 eetlepel olie
  • 125 gram taugé

 

Bereiding:

Haal de biefstuk uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen, dep de biefstuk droog en snijd het in reepjes. Meng in een schaaltje de ketjap en sambal. Pers de knoflook erboven uit. Leg de biefstuk in deze schaal, schep om en laat ca. 15 minuten marineren. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de prei schoon, was hem en snijd in (schuine) ringen. Verhit, op middelhoog vuur, in een wok 1½ eetlepel olie en roerbak de biefstuk 2 minuten. Bewaar de marinade. Haal de biefstuk uit de wok houd deze warm. Verhit de rest van de olie en roerbak de prei 3 minuten. Voeg de taugé toe en roerbak voor 1 minuut. Voeg de biefstuk en de marinade toe en bak nog eens voor minuut. Serveer de biefstukreepjes met de groenten samen met de rijst.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 549 kcal

Eiwit: 34,7 gram

Koolhydraten: 58,1 gram

  • waarvan suikers: 4,1 gram

Vet: 18,5 gram

Vezels: 5,9 gram

Zout: 3,3 gram

GEMARINEERDE BIEFSTUKREEPJES MET GROENTEN EN RIJST
PDF – 892,5 KB 199 downloads

πŸ‡¬πŸ‡§

MARINATED STEAK STRIPS WITH VEGETABLES AND RICE

 

2 persons / 549 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 130 grams pandan rice
  • 250 grams of steaks
  • 2½ tablespoons sweet soy sauce
  • ½ teaspoon sambal oelek
  • 1 clove of garlic
  • 200 grams leek
  • 2 tablespoon oil
  • 125 grams bean sprouts

 

Preparation:

Remove the steak from the refrigerator and allow it to reach room temperature, pat the steak dry and cut into strips. Mix the soy sauce and sambal in a bowl. Squeeze the garlic on top. Place the steak in this bowl, scoop and leave to marinate for about 15 minutes. Cook the rice according to package directions. Clean the leek, wash it and cut into (oblique) rings. In a wok, heat 1½ tablespoons of oil over medium heat and stir fry the steak for 2 minutes. Save the marinade. Remove the steak from the wok and keep it warm. Heat the rest of the oil and stir fry the leeks for 3 minutes. Add the bean sprouts and stir fry for 1 minute. Add the steak and marinade and cook for another minute. Serve the steak strips with the vegetables together with the rice.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 549 kcal

Protein: 34.7 grams

Carbohydrates: 58.1 grams

  • including sugars: 4.1 grams

Fat: 18.5 grams

Fiber: 5.9 grams

Salt: 3.3 grams

IMG 7958
Afbeelding – 137,6 KB 217 downloads

Bron: AH Allerhande Receptkaart 2002 week 22-23

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb