DUITSE BIEFTSUK MET GEBAKKEN RUCOLA / GERMAN STEAK WITH FRIED ROCKET SALAD

Ik had een beetje tijdnood en moest snel een gerecht in elkaar flansen. Ik heb hier op Instagram al vaker gerechten voorbij zien komen met in de hoofdrol ‘DUITSE BIEFSTUK’. Door wat scrollen door recepten heen heb ik dit gerecht samen kunnen stellen.

Een eenvoudig maar zeker heerlijk gerecht. Het pittige van de rucola vervaagd een beetje het gaat richting de spinazie. De Duitse biefstuk komt vaker terug denk op deze pagina. Wel ga ik de volgende keer er eentje kopen bij een echte slager, denk dat de smaak nog lekkerder is.

TIP: Wil je toch nog meer groenten eten bij dit gerecht, maak dan b.v. een tomatensalade.

🍽

I was running out of time and had to quickly put together a dish. I have seen dishes here on Instagram with the leading role ‘GERMAN STEAK’. Through some scrolling through recipes I have been able to compose this dish.

A simple yet delicious dish. The spiciness of the rocket salad fades a bit and it goes towards the spinach. The German steak comes back more often think on this page. However, next time I will buy one from a real butcher, I think the taste is even better.

TIP: If you still want to eat more vegetables with this dish, make e.g. a tomato salad.

🇳🇱

DUITSE BIEFTSUK MET GEBAKKEN RUCOLA

 

2 personen / 449 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 2 Duitse biefstukken
  • 2 eetlepels olie
  • ½ teen knoflook
  • 6 gram basilicum
  • 85 gram rucola
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 4 casinobrood sneetjes
  • peper en zout

 

Bereiding:

Snijd de knoflook en basilicum fijn. Verhit in een (grill)pan 1 eetlepel olie en bak de Duitse biefstukken in 5 minuten per zijde vanbinnen medium en vanbuiten bruin, keer regelmatig. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de olie toe en bak de knoflook 30 seconde. Schep het basilicum en de rucola erdoor en verwarm al omscheppend 1 minuut. Roer de balsamicoazijn erdoor en breng verder op smaak met peper en zout. Serveer direct samen met de Duitse biefstuk en 2 sneetjes casino wit.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 449 kcal

Eiwit: 31,8 gram

Koolhydraten: 38,3 gram

  • waarvan suikers: 2,5 gram

Vet: 17,9 gram

Vezels: 2,1 gram

Zout: 2,9 gram

DUITSE BIEFTSUK MET GEBAKKEN RUCOLA
PDF – 868,2 KB 237 downloads

🇬🇧

GERMAN STEAK WITH FRIED ROCKET SALAD

 

2 persons / 449 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 2 German steaks
  • 2 tablespoons of oil
  • ½ clove of garlic
  • 6 grams of basil
  • 85 grams of rocket salad
  • 1 tablespoon of balsamic vinegar
  • 4 casino bread slices
  • pepper and salt

 

Preparation:

Chop the garlic and basil. Heat 1 tablespoon of oil and fry the German steaks medium and brown on the outside in 5 minutes per side, turning regularly. Take out of the pan and keep warm under aluminum foil. Add the rest of the oil and fry the garlic for 30 seconds. Stir in the basil and rocket salad and heat for 1 minute. Stir in the balsamic vinegar and further season with salt and pepper. Serve immediately together with the German steak and 2 slices of casino white.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 449 kcal

Protein: 31.8 grams

Carbohydrates: 38.3 grams

  • including sugars: 2.5 grams

Fat: 17.9 grams

Fiber: 2.1 grams

Salt: 2.9 grams

GERMAN STEAK WITH FRIED ROCKET SALAD
PDF – 867,0 KB 253 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.