

Woensdag ‘gehaktdag. Ja zo klinkt het zo af en toe nog wel eens. Nou vandaag dan een gerecht met gehakt. Ik heb dit gerecht eerder op Instagram voorbij zien komen, en dan wel bij @barrybeleeft.
Hij zelf schreef: ‘Gisteren aten we gehaktballetjes in tomatensaus. Omdat ik het mijn beste versie tot nu toe vind en het ook bij de rest van het gezin erg in de smaak viel hierbij het receptje’.
Ik heb het gerecht een klein beetje moeten wijzigen aangezien ik niet de ‘arrabiata passata’ kon vinden bij AH, ik heb dit vervangen door meer tomato frito.
Barry, je hebt een heerlijk gerecht geplaatst op Instagram, dank voor de inspiratie voor deze balletjes.
TIP: Ook lekker voor een borrelhap.
🍽
Wednesday "meat day". Yes sometimes you will hear this in The Netherlands. So today I cooked a dish with minced meat. I have seen this dish on Instagram before, and this at @barrybeleeft.
He wrote: "Yesterday we ate meatballs in tomato sauce. Because I think it is my best version so far and it was also very popular with the rest of the family, the recipe was ".
I had to change the dish a little since I couldn't find the "arrabiata passata" at AH, I replaced it with more tomato frito.
Barry, you posted a delicious dish on Instagram, thanks for the inspiration for these balls.
TIP: Also nice for a snack.
🇳🇱
GEHAKTBALLETJES IN TOMATENSAUS MET BLOEMKOOLRIJST
2 personen / 575 kcal per portie
Ingrediënten:
- 250 gram rundergehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- ½ ei
- 2 eetlepels ketjap manis
- ½ eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel Provençaalse kruidenmix
- ½ theelepel nootmuskaat
- 20 gram geraspte kaas
- 200 gram tomato frito
- 35 gram tomatenpuree
- 1 eetlepel paneermeel
- 1½ eetlepel olie
- 200 gram bloemkoolrijst
- peper en zout
Bereiding:
Snijd de ui en knoflook fijn. Kneed 1/3e van de ui, helft van de knoflook, geraspte kaas, ei, ketjap manis, paprikapoeder, nootmuskaat, snufje peper, snufje zout en paneermeel door het gehakt en maak middelgrote balletjes. Plaats de gehaktballetjes even terug in de koelkast. Verwarm een ½ eetlepel olie in een hapjespan en stoof de resterende ui en knoflook kort aan in wat giet er de tomato frito bij. Voeg vervolgens de Provençaalse kruiden aan toe. Laat de saus op een zacht vuur pruttelen. Verwarm in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak de gehaktballetjes bruin en bijna gaar. Zet het vuur lager en voeg de tomatenpuree toe aan de gehaktballetjes en roer dat goed door tot het goed verspreid is over de gehaktballetjes. Voeg de balletjes toe aan de tomatensaus en laat het nog een kwartiertje zachtjes opstaan, zodat de smaken verder kunnen blenden. Kook de bloemkoolrijst in een pan met kokend water en wat zout voor 1-2 minuten.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 575 kcal
Eiwit: 35,4 gram
Koolhydraten: 23,4 gram
- waarvan suikers: 14,2 gram
Vet: 36,8 gram
Vezels: 4,3 gram
Zout: 3,6 gram
🇬🇧
MEATBALLS IN TOMATO SAUCE AND CAULIFLOWER RICE
2 persons / 575 kcal per serving
Ingredients:
- 250 grams ground beef
- 2 cloves of garlic
- 1 onion
- ½ egg
- 2 tablespoons sweet soy sauce
- ½ tablespoon paprika powder
- 1 tablespoon Provencal spice mix
- ½ teaspoon nutmeg
- 20 grams grated cheese
- 200 grams tomato frito
- 35 grams tomato paste
- 1 tablespoon breadcrumbs
- 1½ tablespoon oil
- 200 grams cauliflower rice
- pepper and salt
Preparation:
Finely chop the onion and garlic. Knead 1/3 of the chopped onion, half of the chopped garlic, grated cheese, egg, sweet soy sauce, paprika, nutmeg, pinch of pepper, pinch of salt and breadcrumbs through the minced meat and make medium-sized balls. Put the meatballs back in the fridge for a while. Heat a ½ tablespoon of oil in a frying pan and briefly fry the remaining onion and garlic. Pour in the tomato frito. Then add the Provencal herbs. Let the sauce simmer on a low heat. In a frying pan, heat 1 tablespoon of oil and fry the meatballs brown and almost done. Reduce the heat and add the tomato paste to the meatballs and stir well until well spread over the meatballs. Add the balls to the tomato sauce and let it sit gently for another 15 minutes, so that the flavors can continue to blend. Cook the cauliflower rice in a saucepan of boiling water and some salt for 1-2 minutes.
Nutritional value per portion:
Energy: 575 kcal
Protein: 35.4 grams
Carbohydrates: 23.4 grams
- including sugars: 14.2 grams
Fat: 36.8 grams
Fiber: 4.3 grams
Salt: 3.6 grams
Bron: @barrybeleeft (Instagram)
Reactie plaatsen
Reacties