

Vandaag weer eens een gerecht welke ik bij een mede-foodblogger op Instagram heb gezien. Het gaat om een gehaktballetjes in zoete saus geplaatst door @smullenmetloes.
Zelf schreef ze ’Ooooh wat ruikt het lekker. Dat is de reactie die mijn vriend gaf toen ik achter het fornuis deze heerlijke gehaktballetjes stond te bereiden. Het kost haast geen moeite en het is het ook nog eens meer dan waard. Deze gehaktballetjes in zoete saus zijn ook makkelijk te bereiden voor een feestje of gewoon als hoofdgerecht met rijst en groente’
Ik heb het de saus een beetje aangepast zodat het binnen mijn maximale 600 kcal valt. Maar nog blijft de zelfgemaakte saus heerlijk, vooral de kleine brander achteraf. De zoete smaak maskeert de sambal, maar ben je eenmaal klaar met eten dan komt deze naar voren. Je kan de saus zo zoet als pittig maken als je zelf wilt. En de volgende keer zal ik ook eens proberen de rijst op zo’n mooie manier te presenteren als dat zij heeft gedaan.
🍽
Today again a dish that I saw with a fellow food blogger on Instagram. It is a meatballs in sweet sauce placed by @smullenmetloes.
She wrote 'Ooooh, it smells good. That is the reaction my friend gave when I was preparing these delicious meatballs behind the stove. It takes almost no effort and it is more than worth it. These sweet sauce meatballs are also easy to prepare for a party or just as a main dish with rice and vegetables. "
I slightly adjusted the sauce so that it falls within my maximum 600 kcal. But the homemade sauce still remains delicious, especially the small burner afterwards. The sweet taste masks the sambal, but once you have finished eating it will emerge. You can make the sauce as sweet as spicy as you like. And next time I'll try to present the rice in such a beautiful way as she did.
🇳🇱
GEHAKTBALLETJES IN ZOETE SAUS MET BROCCOLI EN RIJST
2 personen / 575 kcal per portie
Ingrediënten:
- 150 gram mager runder gehakt
- 1/3 ei
- 1½ eetlepel paneermeel
- 1/3 theelepel gemberpoeder
- 1/3 theelepel knoflookpoeder
- 2 kleine (rode) uien
- 15 ml azijn
- 70 ml ketchup
- 2/3 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel sambal
- 130 gram rijst
- 200 gram broccoli
- peper en zout
Bereiding:
Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Voeg het gehakt, de gemberpoeder, snuf peper en zout, knoflookpoeder, paneermeel en ei samen in een kom en kneed goed door. Maak van het gehakt kleine even grote gehaktballetjes. Verwarm de olie in een ruime hapjespan. Voeg de gehaktballetjes toe aan de pan en bak deze gaar in 8-10 minuten. Snijd ondertussen de roosjes van de broccoli en kook deze gaar in 4-5 minuten in kokend water met wat zout. Snijd de ui in halve ringen. Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet afgedekt opzij. Bak in het vet van de gehaktballetjes de uien glazig. Voeg nu de azijn, ketchup, ketjap, sambal en basterdsuiker toe. Laat dit voor 3 minuutjes koken. Voeg de gehaktballetjes toe en roer door de saus. Serveer met rijst en broccoli.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 575 kcal
Eiwit: 26,9 gram
Koolhydraten: 70,3 gram
- waarvan suikers: 16,2 gram
Vet: 18,8 gram
Vezels: 5,9 gram
Zout: 2,1 gram
🇬🇧
MEATBALLS IN SWEET SAUCE WITH BROCCOLI AND RICE
2 persons / 575 kcal per serving
Ingredients:
- 150 grams lean ground beef
- 1/3 egg
- 1½ tablespoon breadcrumbs
- 1/3 teaspoon ginger powder
- 1/3 teaspoon garlic powder
- 2 small (red) onions
- 15 ml vinegar
- 70 ml ketchup
- 2/3 tablespoon sweet soy sauce
- 1 tablespoon caster sugar
- 1 tablespoon oil
- 1 teaspoon sambal
- 130 grams rice
- 200 grams broccoli
- pepper and salt
Preparation:
Cook the rice according to the instructions on the package. Add the minced meat, ginger powder, pinch of salt and pepper, garlic powder, breadcrumbs and egg together in a bowl and knead well. Use the meatloaf to make small meatballs of the same size. Heat the oil in a large skillet. Add the meatballs to the pan and cook for 8-10 minutes. Meanwhile, cut the florets from the broccoli and cook them in boiling water with some salt for 4-5 minutes. Cut the onion in half rings. Remove the meatballs from the pan and set aside. Fry the onions in the fat of the meatballs until translucent. Now add the vinegar, ketchup, sweet soy sauce, sambal and caster sugar. Let this boil for 3 minutes. Add the meatballs and stir into the sauce. Serve with rice and broccoli.
Nutritional value per portion:
Energy: 575 kcal
Protein: 26.9 grams
Carbohydrates: 70.3 grams
- including sugars: 16.2 grams
Fat: 18.8 grams
Fiber: 5.9 grams
Salt: 2.1 grams
Bron: @smullenmetloes (Instagram) / www.smullenmetloes.nl
Reactie plaatsen
Reacties