

Er is niets zo lekker dan je eigen pastasaus maken.
Het vraagt wat tijd van je, maar dan heb je wel een heerlijke pastasaus met aubergine, tomaat en gehakt. Deze ga ik zekers nog een keer maken.
🍽
There is nothing better than making your own pasta sauce.
It takes some time from you, but then you have a delicious pasta sauce with eggplant, tomato and minced meat. I will definitely make these again.
🇳🇱
PENNE MET AUBERGINE EN GEHAKT
2 personen / 535 kcal per portie
Ingrediënten:
- 1 aubergine
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 tenen knoflook
- 200 gram gepelde tomaten
- 140 gram volkoren penne
- ½ eetlepel rode wijnazijn
- 1 gram suiker
- 7 gram verse basilicum
- 150 gram mager rundergehakt
- zout en peper
Bereiding:
Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Meng de aubergine met 1 eetlepel zout. Laat 30 minuten staan in een vergiet. Spoel af en duw het vocht eruit met de bolle kant van een lepel. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 10 minuten rondom bruin. Schep uit de pan. Bak de gehakt rul in dezelfde pan en voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg de tomaten met sap toe. Maak ze klein met een lepel. Laat 10 minuten zacht koken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de aubergine, azijn en suiker toe aan de tomatensaus en laat nog 5 minuten zacht koken. Meng de pasta met de saus. Breng op smaak met peper en zout, indien nodig. Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd deze grof. Voeg de basilicum toe en serveer direct.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 535 kcal
Eiwit: 27,2 gram
Koolhydraten: 53,7 gram
- waarvan suikers: 9,9 gram
Vet: 21,5 gram
Vezels: 8,6 gram
Zout: 1,1 gram
🇬🇧
PENNE WITH EGGPLANT AND MINCED MEAT
2 persons / 535 kcal per serving
Ingredients:
- 1 eggplant
- 2 tablespoons olive oil
- 1 garlic cloves
- 200 grams peeled tomatoes
- 140 grams whole wheat penne
- ½ tablespoon red wine vinegar
- 1 gram sugar
- 7 grams fresh basil
- 150 grams lean ground beef
- salt and pepper
Preparation:
Cut the eggplant into 1 x 1 cm cubes. Mix the eggplant with 1 tablespoon of salt. Let stand in a colander for 30 minutes. Rinse and push the liquid out with the rounded side of a spoon. Finely chop the garlic. Heat the oil in a frying pan and fry the eggplant over medium heat for 10 minutes around brown. Remove from the pan. Fry the minced meat in the same pan and add the garlic and fry it for 1 minute. Add the tomatoes with juice. Crush them with a spoon. Cook gently for 10 minutes. Cook the pasta according to package directions. Add the eggplant, vinegar and sugar to the tomato sauce and simmer for another 5 minutes. Mix the pasta with the sauce. Season with salt and pepper, if necessary. Pick the leaves of the basil and cut it roughly. Add the basil and serve immediately.
Nutritional value per portion:
Energy: 535 kcal
Protein: 27.2 grams
Carbohydrates: 53.7 grams
- including sugars: 9.9 grams
Fat: 21.5 grams
Fiber: 8.6 grams
Salt: 1.1 grams
Bron: AH Allerhande / max600kcal
Reactie plaatsen
Reacties